Nya utspelet i Norge om Linn Svahn – som rivalen Kristine Stavås Skistad inte alls tycker om: ”Jag måste ändå säga det”

De har blivit stora rivaler i skidspåren.
Nu pekas svenska skidstjärnan Linn Svahn ut i norska medier.
Och stora konkurrenten Kristine Stavås Skistad lär inte alls tycka om det.

Årets skidsäsong börjar närma sig sitt slut och den stora snackisen än så länge har varit den svenska storsuccén på damsidan. Samtidigt som de norska damerna har haft förtvivlat svårt i spåren under vintern.

Svahns storsuccé

Den som har levererat bäst är Kristine Stavås Skistad i sprinten och den kaxiga norskan har retat upp svenskarna ett par gånger. Mitt i den svenska sprintdominansen har hon lyckats vinna en handfull sprintsegrar och då firat av gliringar till sina svenska rivaler.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristine Stavås Skistad, skidor
240103 Kristine Stavås Skistad of Norway after women’s sprint final during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0824

Men det absolut största utropstecknet den här säsongen är utan tvekan Linn Svahn. Som verkligen hittat tillbaka till storformen igen och är återigen en skidåkare i absolut världsklass, vilket hon visat genom att rada upp segrar under säsongen.

Utspelet i Norge

Men i Norge blickar man redan framåt mot nästa säsong och då väntar ett mycket efterlängtat skid-VM på hemmaplan i Trondheim. Redan nu har norska TV2:s skidexperter kommit med ett tidigt VM-tips på hur medaljerna fördelas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240103 Linn Svahn of Sweden celebrates after women’s sprint final during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0824

På herrsidan är det så klart stor Norge-dominans men på damsidan väntas svenskorna förstöra skidfesten på norska mark. Sverige pekas ut som vinnare av både sprintstafetten och stora stafetten, Ebba Andersson vinner guld på skiathlon och femmilen, medan Frida Karlsson vinner 10 km klassiskt.

Skistad blir tvåa

Sedan pekas Svahn ut som guldmedaljör i sprinten och Stavås Skistad får bara nöja sig med ett silver på hemmaplan, vilket norskan inte alls lär uppskatta särskilt mycket.
– Jag måste ändå säga att potentialen för de norska tjejerna finns där. Det har inte varit så i vinter men gör man rätt inför VM i Trondheim tror jag att potentialen finns. Vi kanske får några överraskningar, jag hoppas på det, säger TV2-experten Marit Björgen.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar stora oron inför världscupen – erkänner nu det som alla har missat: ”Det är ett helvete”

Norska experterna pekar ut Johannes Hösflot Kläbo som den stora VM-kungen 2025 men VM-drottningen är mer osäkert. Och här finns ett stort undantag som kan förändra alla förutsättningar och hon heter Therese Johaug.
– VM-drottningen är en svårare fråga… Vi får se om det blir en comeback för Johaug. Annars tror jag vi får se en större variation på damsidan med flera olika vinnare, säger legendaren Björgen i sin analys.
– Om Therese bestämmer sig för det, så tror jag att hon kommer vara väldigt vass. Hon vill inte göra något på halvfart. Då är det för att gå ”all in” och då vet vi hur bra Therese kan vara.

Tror du att Linn Svahn vinner VM-guld nästa år? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev