Linn Svahn och Charlotte Kalla avslöjar vad de egentligen tycker om SVT-programmet Vinterstudion: ”Det kan inte bli…”

De är två av svensk skidsports största namn.
Och båda två har så mycket att tacka SVT:s ”Vinterstudion” för.
Linn Svahn och Charlotte Kalla erkänner vad de tycker om hyllade tv-programmet.

Den 8 december 2007 förändrades svenska vintersporter i tv-sändningar för alltid. Då hade nämligen ”Vinterstudion” premiär för allra första gången och skulle snabbt bli en storsuccé.

Vinterstudion

Programledarna André Pops och Yvette Hermundstad sände SVT-programmet med trygg hand och vägledde svenskar genom de långa vintrarna. Vinterstudion blev hemmet alla världscuptävlingar och VM-lopp inom längdskidor, alpint, skidskytte och även mindre sporter som skicross, freestyle och backhoppning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
230219 Linn Svahn of Sweden is interviewed at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

I många år har SVT-programmet varit en riktig tittarfavorit och en stor anledning till att så många svenskar bänkar sig i tv-sofforna framför längdskidor och skidskytte. Men 2021 förändrades allt när just skidåkningen lämnade SVT för Viaplay och Vinterstudion har inte varit detsamma sedan dess.

Svahn & Kalla

Många svenska landslagsåkare har så mycket att tacka SVT-programmet för. Två av våra största skidhjältar avslöjar vad de egentligen tycker om Vinterstudion.
– Jag har ju vuxit upp med att kolla på Vinterstudion under alla mina år. Det har varit en tradition för mig och alltid varit en speciell stund, säger Linn Svahn i en gammal tv-intervju med Aftonbladet.
– Vinterstudion har haft enorm betydelse för populariteten som alla längdskidåkare har, att de valt att sända så mycket av våra lopp och att vi dessutom haft såna framgångar. Det kunde inte bli bättre!, säger Charlotte Kalla i samma intervju.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
231107 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en fotografering den 7 november 2023 i Sundsvall. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0489

Kalla fick sitt stora genombrott tack vare Vinterstudion som visade hennes oförglömliga seger i Tour de Ski 2008.
– Jag kommer ihåg under Tour de Ski, som går under en väldigt bra period där många är lediga och har tid att följa sport på tv. Mitt genombrott hade inte kunnat komma mer lägligt, säger Charlotte till kvällstidningen.

Vad tycker du egentligen om Tour de Ski? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Enorma miljonregnet över Linn Svahn efter storsuccén på världscupen – så otroligt mycket har hon tjänat i år

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev