Linn Svahn avslöjar vad hon egentligen tycker om norrmannen Petter Northug: ”Han har verkligen varit min största…”

Linn Svahn är världens bästa sprintåkare just nu.
Det kan man faktiskt tacka norrmannen Petter Northug för.
Svahn erkänner vad hon egentligen tycker om den norske legendaren.

Äntligen är Linn Svahn tillbaka i den absoluta världstoppen igen. Efter några tuffa år på grund av en efterhängsen axelskada har 24-åringen fått kämpa oerhört länge för att nå sin fulla kapacitet igen.

Svahns storsuccé

Någonting hände under årets Tour de Ski när Svahn vann sin första världscuptävling på över 1 000 dagar. Sedan dess har hon radat upp segrar på världscupen och är tvåa i totalställningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231023 Linn Svahn, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Linn Svahn är världens bästa sprintåkare för tillfället – och anledningen till det har faktiskt norske legendaren Petter Northug haft med ett finger i spelet. Den 14 december 2019 förändrades svenskans liv för alltid.

Orden om Northug

20 år gammal vann hon sitt allra första världscuplopp i sin första riktiga världscupstart. Efter tävlingen fick hon också träffa just Northug och det blev känslosamt på grund av en gammal förälskelse.
– Jag la upp en bild på Instagram (se den här nedanför) för fyra år sedan när det var min största kärlek i livet, höll jag på att säga. Jag var 16 år och visste inte bättre, erkände Linn för SVT och berättade mer om mötet.
– Han sa grattis och sen kom vi överens om att jag inte var Gundes dotter. Nu börjar folk veta att det finns andra Svahn än Gunde i Sverige. Jag får sätta mitt namn på kartan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, skidor
240213 Petter Northug of Norway Broadcaster TV2 during a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0761

16-åriga Linn som la ut bilden, se den här nedanför, på Petter Northug på Instagram gjorde det med massa hjärtan och orden ”mannen i mitt liv”. Norrmannen svarade också då med att skriva ”älskling” tillbaka.

LÄS MER: Enorma miljonregnet över Linn Svahn efter storsuccén på världscupen – så otroligt mycket har hon tjänat i år

Men nuförtiden har känslorna svalnat kring idolen. Även om han betytt mycket för att hon blivit så oerhört skicklig sprintåkare.
– 2014–2015 var jag lite head over heels. Nu känner jag… näe. Nä, det är nog över, säger Svahn i en gammal intervju med Aftonbladet.
– Han är väl en legendar inom skidåkningen. Han har verkligen varit min stora idol under uppväxten. När jag var lite tränade jag otroligt mycket på spurter, för jag visste att Northug är snabbast och han vinner på spurterna. Då var jag på och bara körde spurter.

Vad är din ärliga åsikt om Petter Northug egentligen? Dela artikeln och säg vad du tycker!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev