Därför tycker man synd om Linn Svahn – hon förtjänar så mycket mer efter enorma framgångarna på världscupen

Linn Svahn är världens bästa sprintåkare just nu.
Och hon går mot sin allra bästa säsong i karriären.
Ändå tycker man så synd om den svenska 24-åringen.

Vi är bara i februari och Linn Svahn har redan vunnit sju världscuplopp. På tisdagskvällen tog hon stor revansch på norska ärkerivalen Kristine Stavås Skistad genom att vinna sprintfinalen i kanadensiska Canmore.

Svahns storsuccé

Svahn befäster därmed sin position som världens bästa sprintåkare den här säsongen. Svenskan leder den totala sprintcupen överlägset och är dessutom tvåa i den totala världscupställningen, bakom Tour de Ski-vinnaren Jessie Diggins.

Artikeln fortsätter efter bilden.

240213 Linn Svahn of Sweden celebrates after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

24-åringen går mot sin överlägset bästa säsong i karriären och har vunnit sex individuella lopp och två i lag på världscupen. Hon börjar dessutom närma sig att slå rekord som den svenska damåkare som vunnit flest världscuplopp genom tiderna, Svahn har nu 15 individuella segrar och jagar Stina Nilssons 23 segrar.

Är synd om Linn

Hon är i sitt livs form och bättre än någonsin. Ändå tycker man så synd om Linn Svahn och hennes skidkarriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

231023 Linn Svahn, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

För om man tar en snabb titt i meritlistan så hittar vi endast ett JVM-brons(!) från 2019. Svahn fick sitt allra första skid-VM 2021 förstört av den tuffa axelskadan och det ledde även till att hon missade vinter-OS 2022, sedan kom hon tillbaka precis innan VM 2023 och mäktade med två fjärdeplatser.

LÄS MER: Oväntade orden i Norge om Frida Karlssons lillasyster(!) – 15-åringen väcker stor uppmärksamhet: ”Hon är…”

När Linn Svahn nu har hittat tillbaka till den yppersta världseliten igen så är det under ett mästerskapsfritt år. Det är ett år kvar till skid-VM 2025 och ytterligare ett år till vinter-OS 2026 i Milano-Cortina, mycket kan hända under den tiden men som man håller tummarna för att svenska sprintspecialisten då kan bärga guldmedaljerna som hon förtjänar så oerhört mycket.

Vad tycker du om Linn Svahns makalösa säsong i år? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev