Kristine Stavås Skistads ord efter Linn Svahns sköna revansch – svarade med ”förbjudna” gesten: ”Skiter fullständigt i…”

Linn Svahn fick revansch på Kristine Stavås Skistad – och svarade med den ”förbjudna” gesten.
Nu svarar den norska storstjärnan.
– Jag skiter fullständigt i det, säger hon till Expressen.

Efter helgens världscuptävling i sprint så har allt snack handlat om den norska storstjärnan Kristine Stavås Skistad. Hon har varit den enda som kunnat rå på det suveräna svenska sprintlaget den här säsongen, och har flera gånger kommit med syrliga utspel och gester mot stjärnorna när hon väl tagit sig över mållinjen först.

Svahns sköna revansch

När hon vann nu i helgen så valde hon att fira – genom att vända sig om och göra en slängkyss till svenskorna som var efter henne. Efter gesten har flera svenska åkare rasat mot Skistad, men i går fick åtminstone en – Linn Svahn – revansch. Svahn gjorde en perfekt final, tog sig förbi på upploppet och släppte aldrig luckan.

Efter att Linn Svahn vann loppet, före just Skistad och Jonna Sundling, som blev trea efter en centimeter-rysare, så valde hon att fira genom att göra en dubbel slängkyss mot just Skistad. Det gick inte att misstolka den revanschfyllda gesten. Och efteråt bekräftade Svahn precis det som alla anade, att det var en tydlig tillbakakaka mot norskan.

– Det ska väl vara en liten cirkus också, jag är inte den som är den som gillar att slå under bältet, säger hon till Expressen.

Svaret om gesten

Det är inte första gången som Svahn och Skistad hamnar i luven på varandra, och det lär hända fler gånger. Efteråt hade Skistad bara en syrlig kommentar att säga om det hela:

– Kul att hon härmar mig.

240213 Linn Svahn of Sweden celebrates after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

När hon sedan fick en fråga om vem som egentligen gjorde gesten bäst så var Skistad, ännu en gång, ointresserad.

– Det skiter jag fullständigt i i dag. Det är ingenting jag bryr mig om.

Världscupen fortsätter nu sin miniturné i Nordamerika, där sprint väntar igen redan på lördag. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev