Linn Svahns vackra ord efter överlägsna segern på världscupen – fina hyllningen till lagkamraterna: ”Så imponerande”

Säsongens femte sprintseger – i åttonde finalen. Det är inte många som rår på Linn Svahn.
Hon visade på nytt sin överlägsenhet i Canmore.
– Jag var hungrig i dag, säger hon.

Kvällens världscuptävling bjöd på en ny uppvisning av Linn Svahn – och av det svenska damlandslaget i längd. Jonna Sundling kom trea, Maja Dahlqvist femma och Emma Ribom sexa.

Bland de tolv som nådde semifinal var fem svenskor, av de sex som fick plats i finalen var fyra svenskor. Sannolikhetskalkylen var inte svår att göra.

Svahns hyllning

Det var inget krav på att kallas för mattesnille för att räkna ut att ny svensk framgång var på gång – kanske en i stil med den när det senast begav sig i en klassisk sprint? Då klev trion Svahn, Frida Karlsson och Sundling upp på prispallen i Oberhof.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240213 Linn Svahn of Sweden celebrates after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Riktigt så kul fick det inte bli i de kanadensiska bergen. Norskan Kristine Stavås Skistad knep andraplatsen före Sundling efter målfoto.

Svahn hyllade ändå laget.
– Det är laginsatsen som gör det. Som vi åker skidor i dag. Så imponerande, säger hon till Viaplay.

Fridas besvikelse

Sundling led inte av att hon hade de små marginalerna emot sig.
– Det känns som en liten vinst ändå. Jag blir trea, men jämfört med de senaste sprinttävlingarna är det skönt att gå hela vägen och nå pallen, säger hon.

Artikeln fortsätter nedanför.

Ribom, Dahlqvist, Johanna Hagström, Svahn och Sundling nådde semifinal. Hagström var den ende som inte fick plats i finalen.

Karlsson då? Hon försvann redan i kvartsfinalen där hon inte blev bättre än femma. Karlsson kroknade rejält och menade efteråt att det till stor del hade med hennes skidor att göra. Eller rättare sagt, att konkurrenterna stakade sig fram på bättre grejor under fötterna.

Karlsson, fåordig och klart besviken, till Viaplay:
– Det är dåligt, det är surt. Jag visste att tyskan och finländskorna hade jättebra skidor. Jag var stum på slutet.

Calle till final

Mer överraskande var Calle Halfvarssons fina framfart. Veteranen vann sitt kvartsfinalheat klart, men i semifinalen låg han länge pyrt till. Sågmyras stolthet hittade nya krafter, kom trea och tog sig till final via bästa tid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240213 Linn Svahn of Sweden celebrates on the podium after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Finalen, där han kom sist, var hans första sedan i Lahtis förra säsongen.
– Final med en ganska dålig kropp. Det är final, men det är inte bra. Nu vill jag bara ned från den höga höjden. Jag får ingen luft, säger han till Viaplay.

Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo tog karriärens 76:e seger, före fransmannen Richard Jouve och landsmannen Erik Valnes.

Till helgen fortsätter världscupen i Minneapolis.

Dela artikeln för att hylla Linn Svahn och gratulera till nya segern!

LÄS MER: Frida Karlssons okända drama med Maja Dahlqvist – nu avslöjas hemska sanningen: ”Det forsade blod”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev