Stina Nilssons ärliga bekännelse efter den svåra mardrömssäsongen – erkänner nu stora oron

Stina Nilsson hade en mycket tung säsong bakom sig.
Men häromdagen kom det sköna glädjebeskedet.
Och nu öppnar 29-åringen upp om den stora oron.

Den tredje säsongen som skidskytt blev inte alls rolig för Stina Nilsson som hade stora problem under vintern. 29-åringen fick många chanser på världscupen men lyckades inte svara upp till förväntningarna och fick kämpa med både åkningen och skyttet.

Stinas tuffa år

Efter flera veckors svaga resultat valde landslagsledningen att första peta Nilsson från världscupen och kort senare fick hon även stanna hemma från årets skidskytte-VM i Oberhof. Istället blev det skidskytte-EM för svenskan och hon svarade med ett EM-brons i mixedstafetten samt en individuell fjärdeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
230303 Stina Nilsson of Sweden and Anna Magnusson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0431

Därför var det en mycket lättad Stina Nilsson som nyligen fick det sköna beskedet att hon fått en plats A-landslagstruppen till kommande säsong.
– Jag tycker det är väldigt kul att få chansen igen och får den möjligheten att få den stöttningen igen som det innebär när man är med i landslaget. Och jag är också motiverad att skruva lite grann och se vart det kan leda mig, säger hon i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Stina Nilsson visar nu upp nya kärleken för alla – tokhyllas av följarna efter allra första bilden: ”Tjusigt par!”

Nilssons oro

Men Stina avslöjar också att det fanns en påtaglig oro inför att landslagstruppen skulle presenteras.
– Jag tycker inte det var någon självklarhet att jag skulle ha en plats efter den säsongen jag har haft. Jag tror ändå att landslagsledningen gjorde en utvärdering från framför allt EM som var en bra del för mig och vilken eventuell potential jag sitter på. Så jag är väldigt glad att jag får chansen, men jag såg det inte som en självklarhet, erkänner hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
IDRE 20221027 Stina Nilsson fotograferad under skidskyttelandslagets mediedag Idre Fjäll. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040

Istället var det Johanna Skottheim som petades och flyttades ned till utvecklingslaget medan talangerna Sara Andersson och Tilda Johansson flyttades upp. Samtidigt som landslaget har fortsatt tro på Nilssons potential.
– Vi måste ha en långsiktig plan, vilka kan vi se stå på startlinjen i OS 2026 och vi tror fortsatt på Stina att hon har en hög kvalitet. Förra året gick inte som vi hade hoppats på och det är många saker vi måste utveckla, samtidigt är vi alla lika taggade på att jobba oss tillbaka till skidskytte-eliten, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

LÄS MER: Petter Northugs oväntade gest mot Sebastian Samuelsson – och svenska svaret: ”Skulle inte tro det”

Stina Nilsson håller med sin tränare och är fast besluten om att nästa säsong ska bli så mycket bättre. Framförallt vill hon förbättra skyttet för att kunna nå världseliten ytterligare.
– Jag ser framemot att få lära mig mer om vapnet i sommar. Våga skruva mer på detaljer där än vad jag gjort tidigare. Det handlar mer om att jag ska lära känna stockens funktioner, så jag själv ska kunna avgöra när jag kommer till en ny vall vad jag ska kunna göra med ställningen för att det ska kännas bra, säger hon till kvällstidningen.

Nu skickar vi allt vårt stöd till Stina Nilsson. Dela artikeln och önska henne lycka till!