Stina Nilsson om dolda smärtorna: ”Tänkte på det hela tiden”

Stina Nilsson imponerade stort under förra säsongen. Nu berättar hon om smärtorna som gör prestationen än mer beundransvärda.

Under skidsäsongen växte Stina Nilsson ut till en av längdskidåkningens allra främsta. Nio världscupsegrar, varav fyra i Tour de Ski, kröntes med en silvermedalj på VM i Lahtis – och nu satsar den svenska 24-åringen mot nya framfångar. Men vägen dit har varit tuff.

För Sportbladet berättar hon nu om de smärtor som störde henne under en stor del av försäsongen – och gav henne stora problem.
– Jag hade aldrig ramlat på rullskidor någonsin, men på Storsjöyran i Östersund hade de byggt upp ett provisoriskt gupp som jag inte såg. Jag gjorde ”sälen” och borde ha blivit blåslagen, men det här är allt jag fick, säger hon och visar en rödsvart skorpa, stor som en enkrona, säger Nilsson till Sportbladet.

Smärtorna höll i sig i flera veckor och rullskidåkningen fick till viss del bytas ut mot löpturer. Skadan var ingenting Nilsson själv gick ut med, men hon konstaterar att smärtan ständigt var närvarande.
– När det var som värst tänkte jag på det hela tiden. Då behöver jag inte att folk också gör det. Det räcker med mig, säger hon till Sportbladet.

Världscupsäsongen inleds den 24:e november i finska Ruka, men ”Super-Stina” har ett självklart mål i sikte – OS i Pyeongchang, Sydkorea, i februari.

LÄS MER: Charlotte Kallas vackra hyllning till vännerna – på födelsedagen