Charlotte Kallas vackra hyllning till vännerna – på födelsedagen

I dag firar Charlotte Kalla sin 30-årsdag. För Expressen berättar hon nu om framtiden, satsningen mot OS och det hon är mest stolt över genom karriären.

Charlotte Kalla är en av Sveriges absolut mest folkkära och framgångsrika elitidrottare. I dag firar hon sin 30-årsdag med middag tillsammans med sina vänner i Sundsvall och tar en liten paus från försäsongen och förberedelserna inför den kommande säsongen.

Kalla har genom åren tagit åtskilliga SM-, VM-, och OS-medaljer. Men när hon ska välja ut det hon är mest stolt över genom karriären lämnas medaljer och framgångar i skidspåren åt sidan – för att hylla vännerna.
– Kanske resan som jag är på väg på som människa. Att jag har så himla mycket fina vänner runt mig som hjälper till på den resan. Det är superhäftigt att satsa målmedvetet mot något och ha uppbackning runtomkring för att kunna utvecklas hela tiden. Det är verkligen det som driver mig varenda dag, att göra det jobb som behövs för att kunna prestera sen framme vid de där målen, säger Kalla till SportExpressen.

Charlotte Kalla har tidigare gett indikationer på att VM 2019 kan bli hennes sista stora mästerskap innan hon lägger skidorna på hyllan. Men i dag är hon fullt motiverad på satsningen mot den kommande vinterns OS i Pyeongchang. När den nyblivna 30-åringen nu ser tillbaka på karriären, fylld av medaljer och framgångar, gör hon det med stor glädje.
– Det har varit fantastiskt roligt att få vara professionell skidåkare. Det är verkligen ett liv och en livsstil som jag trivs otroligt bra med. Jag har fått uppleva väldigt mycket och fått många bra kompisar via skidåkningen. Det är jag jättetacksam över, säger Kalla till SportExpressen.

LÄS MER: VIDEO: Magin som uppstår när TV-tittaren får totalt glädjefnatt under Kallas bragdlopp