Stina Nilsson bryter tystnaden efter VM-nobben – erkänner nu med ärliga ord: ”Jag tycker att det är…”

Stina Nilsson petades från skidskytte-VM.
Nu bryter hon tystnaden för att berätta om nobben från landslaget.
– Jag måste leta vidare för att få det att stämma, säger hon till Sportbladet.

Det har varit en mycket tuff säsong för Stina Nilsson den här vintern. 29-åringen gick in i sin tredje säsong som skidskytt med höga förväntningar och förhoppningar för att ta nya steg mot världstoppen.

Nilsson petad

Men tyvärr har utvecklingen gått i fel riktning och Nilsson har fått se sig bli petad både från världscupen och nu senast även skidskytte-VM efter en rad svaga resultat under säsongen. Det var i helgen som beskedet kom att svenska landslaget åker till VM i Oberhof utan Stina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221203 Stina Nilsson of Sweden competes in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 3, 2022 in Biathlon Stadium Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0042

Istället blev systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg, Anna Magnusson, Linn Persson samt Mona Brorsson de fem som får representera Sverige på damsidan. Nu bryter Nilsson tystnaden för att med sina egna ord berätta om känslorna efter tuffa petningen.
– Jag tycker att det är så kul med skidskytte oavsett. Det som triggar mig är att göra ett jättebra lopp. Jag har full respekt att VM-laget var tvungen att tas ut i god tid före. Jag har full respekt för den uttagningen. Att bli uttagen till ett EM är stort för mig också. Det är solklart att fyra tjejer varit på pallen och då ska de åka. Det är helt rimligt att jag inte åker VM. För mig är inga karriärer spikraka uppåt, säger hon till Sportbladet.

LÄS MER: Norska experterna häpnar över Stina Nilsson – utspelen efter VM-nobben: ”Det förvånar mig mest”

Stinas känslor

Stina Nilsson hade en fin utveckling förra säsongen när hon tog stora steg med karriärens allra första pallplats på världscupen i skidskytte, dessutom vann hon SM-guld och blev uttagen till OS-truppen.
– Det är en komplex sport och många delar ska stämma. När det stämmer kan det gå väldigt fort men när det inte stämmer måste jag leta vidare för att få det att stämma, säger hon till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Nu får 29-åringen istället sikta in sig mot skidskytte-EM som börjar på onsdag. Där får Stina jaga medaljer istället för på VM och hon erkänner nu att säsongen hittills har varit frustrerande.
– Jo, men absolut. I den bästa av världar vill jag att det alltid ska stämma. Men jag tycker det är motiverande att försöka problemlösa och få bollen att rulla i rätt riktning igen, säger hon i intervjun.

Vad tycker du om Stina Nilssons säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Björn Ferrys dom om Stina Nilsson – efter blytunga beskedet om VM: ”Det är jättebra för henne”