Skidlegendaren Ingemar Stenmarks stora hemlighet – för egna dottern: "Det är inget hon behöver veta"

Skidlegendaren Ingemar Stenmarks stora hemlighet – för egna dottern: ”Det är inget hon behöver veta”

Han är Sveriges genom tiderna bästa slalomåkare.
Nu berättar Ingemar Stenmark att han hållit det hemligt för sin egen dotter.
– Hon har fått höra i skolan vem jag är, men jag har inte visat henne något, säger ”Stenis” i programmet ”Renées brygga”.

Det är få som kan mäta sig med Ingemar Stenmarks enorma framgångar i skidbacken. Han är en av Sveriges absolut största idrottare genom tiderna, om inte den största.

Stenmarks nya liv

Än i dag är han fortfarande bäst någonsin inom alpina sammanhang med otroliga 86 segrar i världscupen. Men i dag lever 63-åringen ett helt annat liv, nära familjen med hustrun Tarja Stenmark och 12-åriga dottern Iza.

Ingemar Stenmark, alpint
180115 Ingemar Stenmark med sällskap under Idrottsgalan den 15 januari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

En väldigt lugn tillvaro långt från de alpina världscupbackarna runt om i världen.
– Jag tänker aldrig tillbaka, det är ett passerat kapitel. Jag ser det inte som något märkvärdigt. Det var en tid som var då, men i dag lever jag ett annat liv som jag trivs mycket bättre med. Det är mindre press, säger Ingemar Stenmark i tv-programmet ”Renées brygga”.

”Stenis” hemlighet

Samtidigt kan skidlegendaren sakna det uppstyrda livet som idrottare där alla dagar är välplanerade.
– Det är ju lättsamt om man vet dagen innan vad man ska göra nästa dag, nu är det mer improvisering. På ett sätt är det friare nu, men samtidigt så… Jag vet inte, det är roligt att kunna prestera som idrottsman. Det är kicken att både träna och vinna tävlingar, säger han i tv-programmet.

Ingemar Stenmark, alpint
180213 Ingemar Stenmark under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / Cop 141

Det verkar som att Stenmark egentligen vill lägga den oerhört framgångsrika skidkarriären bakom sig. Han erkänner även att han håller det som en hemlighet för sin egna dotter.

12-åriga dottern har istället fått höra i skolan vem hennes pappa verkligen är.
– Hon vet, hon har fått höra i skolan vem jag är, men jag har inte visat henne något. Det är inget som jag tycker hon behöver veta, säger han i TV4-programmet.

LÄS MER: Succésvenskan petades från skidlandslaget – nu avslöjar hon sanningen efter revanschen