Legendaren Magdalena Forsbergs stora sorg – öppnar upp om mörkret: ”Jag var så ledsen”

Magdalena Forsberg öppnar nu upp om mörkret.
Legendaren erkänner att hon mådde dåligt under delar av karriären.
– Jag var så ledsen och orkade ingenting, säger hon i en intervju med ST.

Hon är svensk skidskyttes största legendar genom tiderna. Magdalena Forsberg vann världscupen sex år på raken och vann totalt sex VM-guld samt fyra Jerringpris.

Forsberg öppnar upp

Ständigt med ett leende på läpparna. Men nu öppnar skidlegendaren upp om den stora sorgen och mörkret under aktiva karriären.

Magdalena Forsberg
160125 Magdalena Forsberg anländer till Idrottsgalan den 25 januari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

I en intervju med lokaltidningen Sundsvalls tidning berättar Forsberg om all stress och påfrestningar.
– Det gick så himla bra och jag vann åtta världscuplopp efter varandra, bara vann och vann och vann. Till slut fattade jag inte att jag vann, jag var helt slut och var nästan inne i väggen. Jag tyckte mest synd om mig själv och grät för att jag var helt slut och kände all press utifrån, säger hon till tidningen.

”Ändå var jag ledsen”

Nuförtiden är 52-årige Forsberg föreläsare, ambassadör för Cancerfonden och även skogsägare. Och hon är mycket mer lycklig och balanserad i vardagen.

Magdalena Forsberg
020213 OS, Skidskytte, 7,5 km Sprint, dam: Magdalena Forsberg, Sverige spurtade till sig ännu en Bronsmedalj (Brons) © Bildbyrån – Dig Kamera – Foto: Niklas Larsson

Betydligt värre var det när hon dominerade som världens bästa skidskytt och plockade medalj efter medalj.
– När man vinner blir det så mycket extra runt omkring som tar så mycket energi. Det är massor med media, dopingkontroller, prisutdelningar, sponsorgrejer – jättemycket som man måste orka med. Totalbelastningen blev för stor. Allt var egentligen bara positivt och jag var ju världens lyckligaste, för jag bara vann och vann, men ändå var jag så ledsen och orkade ingenting, säger hon i intervjun.

LÄS MER: När Magdalena Forsberg gjorde det omöjliga – och tokdominerade i ”Fångarna på fortet”