Sebastian Samuelssons stora besvikelse över tunga beskedet – riktar nu kritik: "Förhastat beslut"

Sebastian Samuelssons stora besvikelse över tunga beskedet – riktar nu kritik: ”Förhastat beslut”

Det blir inget OS i Sverige 2030.
Ett beslut som Sebastian Samuelsson ifrågasätter.
– Jag blev väldigt förvånad, säger skidskytten till Radiosporten.

Det blev en perfekt start på världscupsäsongen för Sebastian Samuelsson, när han tillsammans med Hanna Öberg vann mixed stafetten i premiären i Östersund. Men i distansloppet på 20 kilometer blev det bara en sjundeplats, trots en fin insats av Samuelsson.

Samuelssons chock

Efter några dagars återhämtning är det under torsdagen dags för herrarnas stafett. De har mycket att leva upp till efter damernas andraplats under onsdagen.

Något annat som skett i veckan är att Internationella Olympiska Kommittén kom med beskedet att Sverige inte längre är en kandidat att anordna OS 2030. Istället kommer IOK att gå vidare med Frankrike som enda kandidat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
231112 Sebastian Samuelsson, I 21 Idrottsförening, etfer herrarnas sprint under Sverigepremiären i skidskytte den 12 november 2023 i Idre. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0768

Det var ett beslut som Sebastian Samuelsson blev chockad över.
– Jag blev väldigt förvånad när jag tog del av det beskedet. Förvånad över att man väljer att enbart gå vidare med Frankrike, såklart. Ganska besviken också, jag tycker det är ganska tråkigt, för jag hade sett fram emot ett OS i Sverige. Framför allt så trodde jag inte att det skulle ta slut redan i det här skedet, säger han till Radiosporten.

Riktar kritik

Sverige var utförliga och tydliga i sin ansökan, något Samuelsson inte anser att Frankrike är.
– Vad jag förstår så är Frankrike inte helt klara med hela sin ansökan, i vart alla idrotter ska vara och så vidare. Att man inte har hela planen klar och sådär. Och jag tycker Sverige hade ett bra koncept och att vi har liksom gått in med förväntan att vi skulle få prata i den här tredje fasen. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
230305 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of the mixed relay during the IBU World Cup on March 5, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0434

Det här är nionde gången som Sverige nekas att anordna olympiska spelen. Samuelsson har svårt att förstå vad det är som saknar för Sverige.
– Ja, det är en bra fråga. Det verkar som att IOK tar lite fasta på det här med statliga garantier och så vidare. Men jag tänker att  det är någonting man hade kunnat fått i den här tredje fasen. Så ja, jag tycker att det var ett lite förhastat beslut. Framförallt med tanke på att Frankrike inte heller är klara med alla sina delar, säger han till Radiosporten. 

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter stora besvikelsen – nu erkänner hon rädslan för framtiden: ”Jag har inte fått det…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev