Stina Nilssons pojkvän Emil Nykvist pekas ut – efter svenskans tuffa säsongsinledning: "Har nog gett henne..."

Stina Nilssons pojkvän Emil Nykvist pekas ut – efter svenskans tuffa säsongsinledning: ”Har nog gett henne…”

Stina Nilsson har inte fått någon drömstart på säsongen.
Nu pekar tränare Johannes Lukas ut förhållandet med Emil Nykvist.
– Sa han det? säger Nilsson till NRK.

Året var 2020 när Stina Nilsson bytte längdskidor till skidskytte, efter att ha befunnit sig i världstoppen i det förstnämnda. Redan under sitt första år fick hon debutera i världscupen i skidskytte, och året därpå tog Stina sin första pallplats.

Stinas uppladdning

Men förra säsongen var ett stort steg bakåt, och det blev varken VM eller världscupen för Nilsson.
I årets Sverigepremiär i Idre var hennes resultat medelmåttiga, men 30-åringen fick trots det en uttagning till världscupen i Östersund. I söndagens 15 kilometer distanslopp kom hon på plats 84, efter hela sju bom. Nu är Nilssons plats i världscupen återigen i fara.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte, världscupen, Emil Nykvist
211127 Stina Nilsson of Sweden in the mixed zone after competing in women’s 15 km individual during the IBU Biathlon World Cup on November 27, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0256

I Östersund är det nu tre tävlingar kvar i veckan, innan världscupen rör sig vidare till Österrike. Dit det alltså är oklart om Stina får åka med. Den svaga säsongsinledningen kommer efter en tuff uppladdning.
– Jag har haft en ganska komplicerad höst, med många förkylningar och corona här på slutet, så jag är glad över att träna här på hemmaplan. Jag tror att de (tränarna) har sett en del av mig i sommar, hoppas jag, och att de tror på mig. Det är jag tacksam för, säger hon till NRK.

Nilsson & Nykvist

I somras gick Stina Nilsson och skidskytte-kollegan Emil Nykvist ut med att de är ett par. De är nu ett av flera par i skidskyttelandslaget, vilket landslagstränaren Johannes Lukas tror har gjort gott för dem.
– Vi är så duktiga och trivs med varandra, så det blir så och det kommer gå bra. Men jag kan bara bedöma den sportsliga aspekten och det är nog inte så mycket träning de har tillsammans, men det har nog gett henne en positiv energikick, säger Lukas om Nilsson till den norska sajten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Emil Nykvist, skidskytte, Johannes Lukas, världscupen
221215 Emil Nykvist of Sweden competing in men’s biathlon 10 km sprint during the IBU World Cup on December 15, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Det är något som Stina kan instämma med.
– Sa han det? Det var överraskande. Ja, men det kan det vara. Det är väldigt bra, för båda vet hur det är. Förutom när vi går på tävling samma dag, för båda är lite nervösa, men vi stöttar varandra i vått och torrt, säger hon om relationen.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter stora besvikelsen – nu erkänner hon rädslan för framtiden: ”Jag har inte fått det…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev