Efter tunga tiden för Stina Nilsson – nu sågas hon av Björn Ferry och Helena Ekholm: ”Dags att byta ut henne”

Stina Nilsson gjorde en svag insats i helgens världscuppremiär.
Nu kritiserar hon av SVT:s experter.
– Går det inte fortare kommer någon annan att ta hennes plats snart, säger Björn Ferry i kanalen.

I helgen var det dags för världscuppremiären i skidskytte i Östersund. Först ut var mixstafett, följt av damernas 15 kilometer distans och herrarnas 20 kilometer distans. Tävlingarna fortsätter i veckan med stafetter, sprint och jaktstart.

Svagt skidskytte

De här första tävlingarna har inte varit klockrena för svensk del, trots att åkarna befinner sig på hemmaplan. Bästa svenska på distansen var Linn Persson på femtonde plats. Fem sekunder bakom sig hade hon förra säsongens VM-drottning Hanna Öberg. Bästa herråkaren var Sebastian Samuelsson som hamnade på en sjundeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte, världscupen, Sverige
231126 Stina Nilsson of Sweden looks dejected after the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on November 26, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / PA0695

Stina Nilsson är åkaren som efter säsongen 19/20 bestämde sig för att sadla om från längdskidåkning till skidskytte. Men övergången har inte varit helt smärtfri. Inför världscuppremiären har Stina dessutom varit förkyld och haft corona, vilket gjort att hon missat träningar. Något som verkar återspeglas i Nilssons resultat, då hon slutade på plats 84 med sju bom under söndagen.

Nilsson kritiseras

Nu kritiseras Stina Nilsson hårt.
– Det verkar tungt, vi såg det redan i Idre på Sverigepremiären. Och nu är hon där igen, det är för lång tid efter. Det räcker inte om hon sätter skotten. Jag tror att hon börjar känna flåset från de yngre tjejerna som vill upp och tävla i världscupen. Vi får se hur länge Stina får åka, men går det inte fortare kommer någon annan att ta hennes plats snart, säger Björn Ferry i SVT:s Sportspegeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte, världscupen, Sverige
230210 Björn Ferry, commentator of Swedish Broadcaster SVT, poses for a picture during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0539

Även vid tävlingstillfället blev Stina ifrågasatt för sin insats.
– Om det fortsätter såhär är det snart dags att byta ut henne. Om de här yngre tjejerna kommer bakom också, de är viktigt att de får testa på. Stina har ju fått testa nu mycket och tyvärr så tar hon inte det här klivet, sa Helena Ekholm i sändningen på SVT.  

LÄS MER: Stina Nilssons brutalt ärliga självkritik inför nya säsongen – avslöjar nu tuffa insikten: ”Det är så himla frustrerande”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev