Stina Nilssons oväntade avslöjande om sig själv – och lagkamraten i landslaget: ”Vi är vidriga”

Stina Nilsson laddar för en ny vinter.
Då avslöjar skidskytten en ny sida av sig själv – och lagkamraten Johanna Skottheim.
– Det gör mig så irriterad – för det är inte så, erkänner hon i en tv-intervju med Expressen.

Det ska bli så oerhört efterlängtat med ny säsong för Stina Nilsson. Då kan hon äntligen lämna den miserabla fjolårssäsongen bakom sig.

Stinas tuffa vinter

För den nyblivna 30-åringen hade det inte alls lätt förra vintern. Nilsson fick kämpa både med skyttet och skidåkningen samtidigt som resultaten sviktade.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
230303 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0431

Det gick så långt att Stina petades från både världscupen och senare även skidskytte-VM. Istället fick hon återvända till IBU-cupen, nivån under världscupen, samt representera Sverige i skidskytte-EM i stället.

Nilsson erkänner

Men nu siktar hon mot stor revansch kommande vintern. För med ny säsong på ingång är det en Stina Nilsson som ska göra sin bästa skidskyttesäsong hittills.

Men vinnarskallen är det inget fel på i alla fall. När hon nu hamnar i ett riktigt ordbråk med lagkamraten Johanna Skottheim om vem i duon som är den sämsta vinnaren egentligen.
– Ja, det är här det skiljer sig åt! Jag är helt villig att säga att vi är lika dåliga på att vinna bägge två. Vi är vidriga bägge två. Men hon hävdar att jag är värre! Och det gör mig så irriterad – för det är inte så. Jag vet att vi är på samma bottennivå, säger Stina i en tv-intervju med Expressen.
– Men hon kan inte ge mig att vi är lika. Hon tycker att jag är en sämre vinnare men jag tycker att ”du är här och harvar på samma dåliga nivå”. Så nä, jag tycker vi är lika dåliga båda två!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Skottheim, skidskytte
230217 Johanna Skottheim of Sweden at a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 17, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0554

Skottheims svar

Skottheim får sedan ge svar på tal och vägrar ge sig om att Nilsson är värre än vad hon själv är.
– Jag tror att båda är enorma vinnarskallar, men om jag ska säga någonting så är hon den sämsta förloraren, säger Johanna till kvällstidningen.

LÄS MER: Elvira Öberg pekar ut det allra värsta misslyckandet i karriären: ”Den största motgången jag haft”

Till slut får också Stina Nilsson erkänna att hon faktiskt är en väldigt dålig förlorare.
– Jo, för jag kan ta det ganska personligt. Jag kan liksom behöva gå undan och slicka mina sår när jag har förlorat i någonting…, säger hon i intervjun.

Hur bra tror du Stina Nilsson kan bli kommande vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!