Nu gör förre landslagsåkaren Marcus Hellner oväntad comeback – inte tävlat eller tränat på två år

Han har varken tränat eller tävlat på två år.
Nu gör Marcus Hellner oväntad comeback i helgen – och kör Vasaloppet.
– Jag har egentligen inte kört någonting sedan jag slutade, säger han till NSD.

I helgen avgörs återigen Vasaloppet när tiotusentals svenskar tar sig an de klassiska skidspåren. En som då gör oväntad comeback på ett par skidor igen är förre landslagshjälten Marcus Hellner.

Hellner gör comeback

34-åringen la ned skidkarriären i mars 2018 och har sedan dess inte alls varit särskilt aktiv. Men i kväll ställer han sig på startlinjen för att åka skidor från Sälen till Mora i Nattvasan.

Marcus Hellner, skidor
191123 Före detta skidåkaren Marcus Hellner inför skidloppet över 15 km klassisk stil vid Gällivarepremiären den 23 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Loppet är en del av Vasaloppsveckan där man åker i par och korsar mållinjen tillsammans. Hellner ska åka tillsammans med vännen Lars Tuoremaa, som tävlar för Kiruna X-country IF.

Vann 3 OS-guld

Hellner erkänner också att formen inte är på topp för skidcomebacken.
– Jag har kört på här i veckan och det är väl det jag har gjort. Jag har varit ganska mycket på latsidan här i vinter och jag har väl fått ihop fyra pass, så det kommer bli spännande. Jag har egentligen inte kört någonting sedan jag slutade, varken träning eller tävling. Det har bara blivit lite löpning och cykling på somrarna, säger han till lokaltidningen NSD.

Marcus Hellner, skidor
110225 Skidor, VM, presskonferens: Marcus Hellner, Guld, Emil Jönsson, brons, Sverige, medalj. © Bildbyrån – 73218

Marcus Hellner har vunnit 3 OS-guld, 1 OS-silver, 1 VM-guld, 4 VM-silver och 2 VM-brons samt hela 15 SM-guld. Men för första gången i livet ska Hellner nu åka skidor i 9 mil.
– Nu när jag varit på skidor lite så har suget kommit tillbaka och jag har väl en tanke om att jag kommer köra några fler tävlingar under våren. Skejt- och lite längre lopp hade varit kul, säger han till tidningen.

LÄS MER: Skiddrottningen Therese Johaug chockad över allt hat mot henne: ”Jag önskar att folk kunde…”