Norske stjärnan svarar Björn Ferrys hårda utspel – slår nu tillbaka mot svenska ilskan: ”Tar inte så hårt på det”

En incident gjorde att norske Sturla Holm Lägreid stoppades från att tävla på världscupen i Österrike.
Björn Ferry reagerade starkt på händelsen, men får nu svar på tal.
– Vi har ett regelverk för att hantera det, säger Holm Lägreid till Nettavisen.

Det var i helgen som olyckan var framme för Sturla Holm Lägreid under världscuptävlingarna i Lenzerheide, Schweiz. Skidskytten avlossade ett vådaskott på hotellet innan söndagens masstart.

Ferrys kritik

Norrmannen förhördes därefter av schweizisk polis och stoppades från att delta i masstarten. Turligt nog kom ingen till skada, även om Lägreid var väldigt skärrad efter händelsen. Det är ännu oklart om han kommer bestraffas ytterligare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, Sturla Holm Lägreid, skidskyyte, världscupen
211113 Björn Ferry from SVT during the Biathlon season opening on November 13, 2021 in Idre. Photo: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0074

Olyckan fick Björn Ferry att rikta stark kritik mot säkerheten.
– Jag tror att skidskyttet har haft lite silkesvante-behandling av polis och myndigheter. De har ju vapnen på hotellet och går ut i korridoren. Hade det hänt på ett annat sätt med ett jaktvapen skulle folk ringa 112 och springa som en tok, speciellt i tiderna vi lever i nu med förhöjd terrornivå, sa den före detta skidskytten bland annat till SVT.

Slår tillbaka

Ferry sa också att det förmodligen väntar tuffare säkerhetsregler för skidskyttar snart, men Sturla Holm Lägreid känner sig trygg med regelverket som finns nu.
– Våra rutiner brukar förhindra att sådana saker inträffar, och vi har regler att följa. När sådana misstag som detta inträffar har vi självklart regler som ska hantera det på rätt sätt, säger han till Nettavisen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, Sturla Holm Lägreid, skidskyyte, världscupen
230214 Sturla Holm Lægreid of Norway after competing in Men’s 20 km Individual Competition during the IBU World Championships on February 14, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0548

Sedan visiten på polisstationen samma dag som händelsen inträffade har Lägreid inte hört något från polisen.
– Polisen trodde inte att det skulle bli mycket av det här. Det har inträffat ett fall tidigare, som jag har förstått det, för många år sedan, där idrottaren fick startförbud i nästa lopp. Om det ska vara samma procedur blir det enbart startförbud för mig i det loppet som var nu.

LÄS MER: Björn Ferry avslöjar sin favorit av systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg – svaret på svåra frågan: ”Jag måste säga det”

”Mår bättre”

I en tårfylld intervju med NRK efter olyckan var Lägreid tydligt påverkad av händelsen. Men skidskytten börjar må bättre nu.
– Jag har fått lite distans till det nu, så självklart mår jag bättre. Jag har fått många stödjande meddelanden och försöker inte ta så hårt på det som hände, säger norrmannen till den norska sajten.

LÄS MER: Björn Ferrys riktar nu hård kritik – efter chockerande händelsen på hotellet under världscupen: ”Inte okej”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev