Björn Ferry avslöjar sin favorit av systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg – svaret på svåra frågan: "Jag måste säga det"

Björn Ferry avslöjar sin favorit av systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg – svaret på svåra frågan: ”Jag måste säga det”

De är svenskt skidskyttes två största affischnamn.
Hanna Öberg och Elvira Öberg gör upp med varandra om vem som är bäst.
Nu pekar SVT-experten Björn Ferry ut sin favorit av systrarna.

2018 slog Hanna Öberg igenom ordentligt under vinter-OS i Pyeongchang genom att vinna ett bragdartat OS-guld i skidskytte. Samma år skulle även lillasyster Elvira Öberg visa världen sin stora talang genom att bärga tre JVM-guld i Otepää.

Systrarna Öberg

Sedan dess har alla pratat om systarna Öberg och i dag är de svenska landslagets två största stjärnor. 28-åriga Hanna ligger längst fram i karriären och har hittills samlat på sig två OS-guld, tre VM-guld och sammanlagt 16 mästerskapsmedaljer genom åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, skidskytte
230319 Elvira and Hanna Öberg of Sweden celebrate after women’s 12,5 km biathlon mass start during the IBU World Cup on March 19, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0415

Medan fyra år yngre Elvira hunnit med ett OS-guld och sammanlagt fyra mästerskapsmedaljer. Än så länge är det Hanna som är den mer skickligare av dem men lillasysters imponerar stort med sin åkning och 24-åringen är redo för att ta över skidskyttevärlden.

Björn Ferrys svar

I en SVT-chatt på fredagen fick experten Björn Ferry svara på frågor från läsarna om just systarna Öberg och avslöjar då att Elvira faktiskt hade kunnat sätta ett avtryck även i längdskidor, i ett lopp på 10 km fritt.
”Det diplomatiska svaret är att hon skulle hävda sig bra, men att det är svårt att sia i placeringar. Men jag tror att Elvira med ett topplopp kan vara på pallen i längd”, erkänner han i chatten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte
171203 SVTs expertkommentator Björn Ferry under damernas världscupspremiär i jaktstart den 3 december 2017 i Östersund. Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Ferry får också en fråga om Elvira Öberg borde ta över sista sträckan i stafetten istället för storasyster, efter Hannas mardröm med fyra bom på det sista skyttet i senaste stafettloppet.
”Det beror nog på vem som visar bästa formen just då. Det kan variera, men i normalfallet skulle jag sätta Hanna på sista, trots missen senast”, skriver SVT-experten som svar.

LÄS MER: Björn Ferry riktar nu hård kritik mot detaljen inför loppet – efter misslyckandet i stafetten: ”Det är en gåta”

Slutligen får Björn Ferry den stora frågan om vem av systrarna som är hans favorit. Då han tvingas svarar på den svåra frågan om vem av dem som har störst chans att vinna den totala världscupen den här säsongen.
”Jag har sagt Hanna i en tidigare intervju, så jag måste väl hålla fast vid det”, slår tv-profilen fast.

Vem är din favorit av Hanna och Elvira Öberg? Dela artikeln och säg din åsikt!