Norska(!) hånet mot svenska skidskyttestjärnorna – efter stora kärleksdramat: ”Det är tidernas skvaller”

Ett stort kärleksdrama hänger över det svenska skidskyttelandslaget. Nu har nyheten nått Norge – som inte håller igen för att beskriva dramat.
– Det är tidernas skvaller, säger Tiril Eckhoff.

Under flera års tid var Hanna Öberg och Jesper Nelin ett av skidskyttevärldens mest berömda par. Men förra sommaren valde åkarna att gå skilda vägar och vara vänner i stället.

I mitten av oktober tidigare i år kom det fram att Hanna Öberg i stället har inlett en relation med VM-guldhjälten Martin Ponsiluoma – och samtidigt har Nelin blivit tillsammans med Ponsiluomas före detta flickvän Fanny.

Kom som en chock

För Jesper Nelin kom hela grejen med Öberg och Ponsilouma som en överraskning.

– Martin och Fanny var ihop fram till VM när Martin tog (guld)medaljen och det verkar ha förändrat saker. Då åkte han hem och gjorde slut med Fanny. Efter VM var det tävlingar i Tjeckien och det var då det började komma fram att han verkade vara intresserad av Hanna istället. I Tjeckien var det kaos. Då mådde jag inte bra, sa Nelin till Aftonbladet.

– Det är sällan det är en polare som träffar ens förra tjej. Det fanns inte på världskartan, men såhär i efterhand kan jag förstå tendenserna.

Foto: Instagram

Men i samma veva berättade Jesper Nelin att han har blivit tillsammans med Fanny – och nu hånas kärleksdramat i det svenska skidskyttelandslaget i Norge.

I podcasten ”Kant ut” njuter de norska skidskyttarna Tiril Eckhoff och Ingrid Landmark Tandrevold över det som pågår i Sverige.

”Det är tidernas skvaller”

– Det är tidernas skvaller. Som en romantisk komedi där man byter liv, säger Eckhoff.

– Jag trodde bara sådant här kunde hända på film. Nu måste jag hålla tungan rätt i mun, för det är svårt att hålla reda på allt, säger Landmark Tandrevold.

Jesper Nelin har tidigare berättat att stämningen i landslaget är för närvarande väldigt spänd. Vilket så klart är något norskorna spekulerar i.

– Blomstrar kärleken för alla fyra? Det är helt sjukt. Är alla glada nu? Eller är det någon som känner sig besviken?

Norge, skidskytte
210221 Ingrid Landmark Tandrevold and Tiril Eckhoff of Norway celebrate after the Women’s 12,5 km Mass Start during the IBU Biathlon World Championships on February 21, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0082

Eckhoff och Landmark Tandrevold gör sedan några hypotetiska antaganden om dramat i stället hade skett i det norska landslaget och vem som hade blivit ihop med vem – vilket förstås får duon att brista ut i skratt.

– Nej, vet du vad. Det här är helt sjukt! Häpnadsväckande, säger Eckhoff.

– Eller hur! Det är först när du sätter dig in i kontexten som du förstår hur galet det är, säger Landmark Tandrevold.

LÄS MER: Maja Dahlqvists plötsliga kärlekskrav inför säsongen – ska nu ha möte med landslagsledningen: ”Vill lösa det”

Få våra nyhetsbrev!