Maja Dahlqvists plötsliga kärlekskrav inför säsongen – ska nu ha möte med landslagsledningen: ”Vill lösa det”

Maja Dahlqvists pojkvän är även han längdåkare, men i ett annat landslag.
Nu vill hon att de båda ska kunna träffas under säsongen.
– Jag borde inte behandlas hårdare än andra – det borde snarare vara tvärtom, säger Maja Dahlqvist.

Maja Dahlqvist har växt fram till en av Sveriges största skidstjärnor, och under de två senaste världsmästerskapen har det blivit ett guld i sprintstafetten. I vintras var det med Jonna Sundling som guldet bärgades med, och inför OS i vinter är förhoppningarna skyhöga på sprintspecialisten.

Kravet på ledningen

Men i samband med VM så kom även en annan glad nyhet ut kring Dahlqvist. Den svenska stjärnan offentliggjorde då att hon är i en kärleksrelation med Kevin Bolger, som även han är längdåkare – i USA:s landslag. Men det var inte en optimal säsong för två skidåkare att bilda par, då tävlingarna präglades av bubblor och coronaoro.

210225 Maja Dahlqvist of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Den här vintern hoppas Maja Dahlqvist – med all tydlighet – att hon ska kunna umgås mer med sin käreste under världscupcirkusen, och hon anser inte att det är någonting som borde stoppa henne, nu när de flesta av åkarna är vaccinerade och restriktionerna för åkarna lär släppas litegrann.

– Vi har inte pratat med landslagsledningarna ännu – men jag ser inte att det ska behöva vara något problem, säger Dahlqvist till Expressen.

”Borde inte behandlas hårdare”

Maja Dahlqvist menar att hon kommer att möta landslagsledningen snart, och mer eller mindre ställa krav på att få träffa Kevin Bolger oftare.

– Jag och Kevin åker ju fram och tillbaka mellan världscuporterna, medan en del andra åker hem till sina sambos och barn, säger hon, och fortsätter:

– Bara för att jag har min kille där ute borde jag inte behandlas hårdare – det borde snarare vara tvärtom. Han är ju också i en bubbla.

210826 Kevin Bolger, USA, tävlar i herrarnas 15 km under Alliansloppet den 26 augusti 2021 i Trollhättan. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Anders Byström, landslagschef, säger att han både tror och hoppas att det går att lösa den här vintern. Förutsättningen är att nationerna inte är i egna bubblor under världscuptävlingarna.

– Men vi har inte diskuterat just den här saken ännu. Hur vi ska göra, men…., säger han. Och fortsätter:

…man kan ju inte stoppa kärleken.

LÄS MER: Ryska attacken mot Frida Karlsson och Linn Svahn – toksågar nu förslaget: ”Om det inte passar dem…”

Få våra nyhetsbrev!