Mona Brorssons makalösa babychock – efter att ha fått den ultimata hyllningen: ”Det är helt otroligt, vilken ära!”

Mona Brorsson är en riktig favorit hos svenska folket.
Nu har svenska skidskytten fått den vackraste hyllningen.
– Det är helt otroligt och vilken ära, säger hon till P4 Värmland.

Under den sista dagen av skidskytte-VM meddelade Mona Brorsson att hon avslutar sin karriär efter säsongen. 33-åringen har varit med i landslaget och på världscupen länge men nu är det dags att ta farväl.

Brorssons succé

Brorsson avslutar verkligen med flaggan i topp efter att ha gjort karriärens allra bästa säsong i år. Hon har också vuxit ut till en riktig favorit hos svenska folket och

Mona Brorsson, skidskytte
240208 Mona Brorsson poses for a portrait at a press event with Sweden when they present the women’s team for the sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 8, 2024 in Kuklik. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0752

Nu avslöjas också den stora hyllningen till veteranen. Då hon har fått en bebis uppkallad efter sig.

Hyllning till Mona

Det är paret Hanna Lundin och Simone Nilsson som avslöjar hur de namngav sin dotter till just Mona.
– Vi var på väg in till förlossningen och så var det skidskytte på i bilen. Mona skjuter och det blir en fullträff, då säger sambon att Mona är ett fint namn. Sedan när dottern föds så är det ingen tvekan om namnet. Det blev en Mona. Det var vår fullträff, berättar mamman Simone för P4 Värmand.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
240225 Sveriges Mona Brorsson poserar för ett porträtt efter en presskonferens inför Skidskyttekampen den 25 februari 2024 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0145

Förra veckan fyllde lilla Mona ett år och Brorsson blir alldeles berörd efter att ha fåt den ultimata hyllningen.
– Nä, men det är helt otroligt och vilken ära! Jag känner mig väldigt stolt över det här och hoppas att Mona kommer följa sina drömmar, precis som jag har gjort, säger hon till radiokanalen.

LÄS MER: Så ska Mona Brorsson hyllas i Sverige efter beskedet om framtiden – avslöjar själv stora förvåningen: ”Varför bryr sig folk?”

När bebisen Mona fyllde sitt första år fick skidskytten Mona även chansen att prata med henne för första gången.
– Helt otroligt. Jag fick till och med prata med henne, de (P4) ringde upp lilla Mona och hennes mamma så jag fick säga grattis på ettårsdagen. Men det var verkligen en chock. När man tänker: ”Här är jag ute i världen och åker skidor och skjuter, det betyder ju inte så mycket”, men att folk verkligen har engagerat sig och tagit intryck av det. Otroligt stort. Jag är extremt hedrad, säger Mona Brorsson till Expressen.

Visst är det här en vacker hyllning till Mona Brorsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev