Elvira Öbergs brutalt ärliga ord efter besvikelsen i skidskytte-VM – slår nu tillbaka med oväntade detaljen: ”Minne för livet”

Skidskytte-VM blev inte alls vad Elvira Öberg hoppats på.
Men nu slår hon tillbaka med en oväntad detalj om sig själv.
– Det kommer jag att leva länge på, erkänner hon för langd.se.

Förväntningarna var höga på Elvira Öberg som kom till skidskytte-VM i Nove Mesto som en av de stora favoriterna. Men mästerskapet blev inte alls lika lyckat som många hade trott, inklusive hon själv.

Öberg om sitt VM

Det började på bästa sätt med VM-brons redan i premiärloppet när Sverige kom trea i mixedstafetten. Men därefter misslyckades lillasyster Öberg att nå pallen i samtliga individuella lopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
240218 Elvira Öberg of Sweden looks dejected after competing in women’s 12,5 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0768

En hela vecka tog det innan Elvira fick kliva upp på VM-pallen igen och då var det under damstafetten, där Sverige bärgade ett VM-silver. Nu öppnar hon upp efter den stora besvikelsen i Nove Mesto.
– Känslorna från VM är verkligen både och. Jag är väldigt glad över de stafettmedaljer som vi tog. Och den där sista stafettdagen där vi tog silver och grabbarna tog guld var verkligen ett minne för livet. De känslorna kommer jag att leva länge på, säger Öberg till langd.se och slår tillbaka mot alla kritiker med en oväntad och mycket intressant detalj.
– Sen är det klart att jag hade hoppats på mer individuellt, men samtidigt gör jag mitt bästa VM placeringsmässigt. Men jag fick inte ihop alla bitarna på det sätt man måste för att lyckas i skidskytte. Men jag är nöjd med mina insatser på sprinten och jaktstarten (nia och åtta), där fick jag ut det bästa som jag hade just de dagarna.

Elvira avslöjar nu

Förra årets skidskytte-VM fick Elvira Öberg förstört på grund av sjukdom och visst bör hon känna stolthet i att ha gjort sitt bästa VM i karriären. Nu gäller det att avsluta säsongen på bästa sätt i världscupen.
– Det är en balansgång att hitta rätt efter ett mästerskap. Det gäller att hitta rätt i belastningen när kroppen både behöver vila efter mästerskapet samtidigt som du vill vara förberedd efter det som väntar. Det gäller ju att vara redo både fysiskt och mentalt, säger hon i intervjun och avslöjar sin målsättning.
– Jag vet att jag brukar slita i slutet av säsongen. Men jag vill kunna bibehålla det bra skytte jag hade under stora delar av VM. Sen hoppas jag ju på att få till någon fullträff i de tävlingar som återstår. Och jag ser mycket fram emot att åka till Kanada och USA och tävla.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
240216 Elvira Öberg at a press event with Sweden when they present the women’s team for the relay during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2024 in Kuklik. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0765

Men redan på måndagskvällen är det dags för skidskytte igen. Då Elvira Öberg drar på sig nummerlappen för första gången efter VM och i par med Martin Ponsiluoma ska de tävla i den allra första upplagan av ”Skidskyttekampen” på Stockholms stadion.
– Det är första gången jag kör en sån här tävling, och jag ser verkligen fram emot det. Det kommer att bli häftigt att tävla inför storpubliken på Stadion. Åkningen blir ju väldigt flack, så det kommer att bli utmanande med skyttet, säger Öberg till skidsajten.

Vad tycker du om Elvira Öbergs VM-insats? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Så ska Mona Brorsson hyllas i Sverige efter beskedet om framtiden – avslöjar själv stora förvåningen: ”Varför bryr sig folk?”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev