Björn Ferry säger det som alla tänker om Elvira Öberg efter besvikelsen i skidskytte-VM: ”Hon var den enda som…”

Förväntningarna var höga på Elvira Öberg inför VM.
Men hon misslyckades att leva upp till dem i Nove Mesto.
Nu säger Björn Ferry det som alla tänker om lillasyster Öberg.

Hon är Sveriges bästa skidskytt i den totala världscupen. Men det stora målet med säsongen har alltid varit skidskytte-VM och allt var upplagt för en succé av Elvira Öberg.

Öberg besviken

Svenska skidskyttestjärnan gick också in i mästerskapet med drömmen om att ta sin allra första individuella VM-medalj i karriären. Det blev också en bra start med VM-brons direkt i premiärloppet som var mixed-stafetten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
240211 Elvira Öberg of Sweden competes in women’s 10 km pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 11, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0757

Men därefter har inget alls stämt för lillasyster Öberg och två veckor kan vi konstatera den stora besvikelsen. Elvira tvingas lämna VM utan en enda individuell medalj runt sin hals och talande för hennes insats är att hon avslutar mästerskapet med en 22:a plats i masstarten.

Ferrys ärliga ord

TV-experten Björn Ferry pekar också ut 24-åringen som den största besvikelsen i årets skidskytte-VM.
– Jag hade personligen förväntat mig mer av Elvira Öberg. Hon är den enda som inte var sjuk över jul och har kunnat träna helt enligt plan ända sedan sommaren. Allt har gått enligt plan hela vägen fram till VM. Förberedelserna har gått bra och hon kommer hit till VM och så: Nja…, säger han till SVT.
– Det var prat om skidorna i början men det är frågan om det var det. Det är som att den riktiga toppformen inte har funnits där. Det är en missräkning både för Elvira själv och även för mig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte
171203 SVTs expertkommentator Björn Ferry under damernas världscupspremiär i jaktstart den 3 december 2017 i Östersund. Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Elvira Öberg fick i alla fall en liten revansch under den sista VM-helgen, när hon var en del av det svenska damlaget som tog VM-silver i stafetten. Men hon får ändå fortsätta vänta ytterligare ett år på den där första individuella VM-medaljen.

LÄS MER: SVT borde lägga ned Mästarnas mästare efter den här säsongen – nu är det dags att ta farväl av tittarfavoriten

När Ferry summerar världsmästerskapet så är det ett självklart ögonblick som blir det allra bästa minnet från VM.
– Jag måste säga herrstafetten. Att det blir det där guldet är helt enormt. Det är första gången som ett svenskt stafettlag vinner ett VM i stafett. Det är så stort att det kommer man komma ihåg om 60 eller 100 år också, säger han till tv-kanalen.

Vad tycker du om Björn Ferrys ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev