Mona Brorssons härliga drömbesked inför VM – orden som hela Sverige älskar: ”Vill ändå säga…”

Mona Brorssons härliga drömbesked inför VM – orden som hela Sverige älskar: ”Vill ändå säga…”

Mona Brorsson har gjort en supersäsong.
Nu säger hon det som alla vill höra inför sitt åttonde(!) VM.
– Jag ska inte sticka under stol med det, säger hon till SVT.

Det var över tio år sedan Mona Brorsson gjorde sin debut i världscupen, och vid det här laget hon blivit en riktig veteran i skidskyttelandslaget. Pallplatserna under alla åren går dock att räkna på en hand, men den största framgången för henne kom då hon var med och säkrade guld för Sverige i OS-stafetten 2022. 

Underbara orden

Mona Brorsson hade ett tufft fjolår, där sjukdomar förstörde mycket av hennes säsong, men den här vintern har hon minst sagt hittat storformen. 33-årige Brorsson tog en bragdartad andraplats i sprinten i Ruhpoldoing i början av året, vilket fick alla hennes lagkamrat att jubla högt. Brorsson kallas ofta för den perfekta lagkamraten, och förtjänar alla framgångar.

Mona Brorsson, skidskytte
200512 Mona Brorsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Mona Brorsson går nu in i sitt åttonde VM, och när hon får en fråga om hur formen är så säger hon någonting som alla svenskar bara älskar.

– Jag vill ändå säga att jag tycker min form är bra. Det ska jag inte sticka under stol med, jag tycker verkligen min form är bra. Jag tycker att jag har en kapacitet som jag inte har haft förut, säger Brorsson till SVT.

Därför har hon gjort succé

Brorsson menar att nyckeln i den här säsongens framgångar ligger i att hon lyckats bättre med återhämtningen.

– Jag jämför mycket med förra året där jag slet hela året. Nu är känslan verkligen att jag kan trycka på väldigt mycket och få massor av mjölksyra men i en utförsbacke så hinner jag ändå återhämta mig. Men det är också en utmaning för mig, att man får jobba mycket med återhämtningen generellt mellan tävlingarna. Det man behöver fokusera mest på är att fylla på med energi, säger hon.

Mona Brorsson, Linn Persson, skidskytte
230210 Linn Persson and Mona Brorsson of Sweden celebrate after the women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0537

Mona Brorsson hyllar dessutom skidskyttelandslagets drag inför årets VM, där två kockar finns med. Hon menar att det är upplagt för succé.

– Vi har ju alla förutsättningar som finns. Misslyckas man med det så är det ens eget fel, säger Mona Brorsson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev