Mikaela Shiffrins vackra hyllning till Anna Swenn-Larsson – efter diskningen

Anna Swenn-Larsson trodde hon tagit säsongens första pallplats.
Men i målfållan diskades hon efter att ha grenslat och var otröstlig.
Nu stöttas hon av världsstjärnan Mikaela Shiffrin.

Anna Swenn-Larsson har radat upp fina resultat i den alpina världscupen under säsongen. I Flachau tidigare i veckan tog hon sin andra pallplats i karriären…trodde alla.

Swenn-Larsson diskades

Men i målfållan, mitt under firandet, diskades svenskan. Det efter att ha grenslat – och pallplatsen uteblev.

Anna Swenn-Larsson. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Besvikelsen var påtaglig hos Anna Swenn-Larsson, som själv inte hade insett att hon grenslat.
– Jag grenslade men det var inget jag kände. Det kom lite som en chock. Det var surt. Men det syntes ju tydligt att det var en grensling, sådan är sporten, sa hon med tårar i ögonen till SVT

27-åringen från Rättvik hade en tuff fjolårssäsong men har visat fin form inför alpina VM i Åre som inleds i början av februari. Innan Flachau tog Swenn-Larsson fyra raka topp tio-placeringar i slalomcupen.

Stöttas av Shiffrin

Efter det förkrossande beskedet att hon diskats stöttas svenskan nu av en av de allra största inom skidsporten.

Via Instagram skickar Mikaela Shiffrin en vacker hälsning till Anna Swenn-Larsson.

”Alla åk är inte perfekta för alla, men jag tror att den här tjejen har haft den tuffaste dagen av alla, att köra upp på pallplats för att sedan få det undanryckt på grund av en grensling hade varit tufft för vem som helst! Banan var guppig och helt ärligt kändes det som om varje port kunde ha varit en grensling. Så Anna, håll huvudet högt och ditt leende PÅ! Din skidåkning var snabb och du förtjänade en plats på pallen och även fast resultatet inte var giltigt, är det något du kan lita på”, skriver Shiffrin tillsammans med en bild på de båda.

Nästa slalomtävling för damerna körs i Maribor i Slovenien den 1-2 februari. Det bara dagar innan VM på hemmaplan i Åre inleds.

Dela artikeln för att hylla Shiffrins fina gest!

LÄS MER: Norska jätteilskan mot landslagsstjärnan – efter beslutet: ”Pinsamt!”

Nya siffrorna som avslöjar totala krisen: ”Något måste göras”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);