Norska jätteilskan mot landslagsstjärnan – efter beslutet: ”Pinsamt!”

De norska mästerskapen i skidskytte avgjordes i helgen.
På plats på arenan fanns den norska stjärnan Tiril Eckhoff, men valde att träna i stället för att tävla.
Det beslutet får den norska skidexperten Liv Grete Skjelbreid att se rött.

I helgen avgjordes det norska mästerskapet i skidskytte. Men stjärnorna glänste med sin stora frånvaro.

Nobbade NM

Johannes Thingnes , Tarjei Bö, Marte Ilsbu Röiseland och Tiril Eckhoff nobbade samtliga att tävla i både sprinten och massstarten. Men den sistnämnda fanns trots det på plats, något som väckte reaktioner.

Tiril Eckhoff. Foto: Vegard VWivestad Grott/Bildbyrån

Eckhoff valde att nobba tävlingarna men befann sig på tävlingsarenan för att träna. Strax innan sprintloppet inleddes körde den femfaldige OS-medaljören ett träningspass, rapporterar NRK..

Det har nu skapat starka reaktioner från både experter och tävlingsarrangörer.

Kritiseras i Norge

Den före detta skidskyttestjärnan Liv Grete Skjelbreid konstaterar att Eckhoffs agerande var minst sagt dåligt.
– Det tycker jag är pinsamt. Ett NM betyder inte så mycket för Tiril men det hade betytt otroligt mycket för de andra att få tävla mot henne, säger hon till NRK.

Även Tore Böygard, tävlingsledare för NM och även vicepresident i internationella skidskytteförbundet, är kritisk till agerandet.
– Vad ska man säga, det är en jävla besvikelse.

Eckhoff: ”Stor skillnad”

Tiril Eckhoff, som var med och vann OS-guld i stafetten i Sotji, har som bäst en sjätteplats på meritlistan i år.

Foto: Vegard VWivestad Grott/Bildbyrån

Hon delar varken Skjelbeid eller Böygard åsikt och menar att hon efter den senaste tidens sjukbesvär behövde träningstimmarna.
– Det är stor skillnad på att träna ett hårt, kort och kontrollerat pass och att åka ett lopp efter att man varit sjuk. Det kanske är svårt för de flesta att förstå, men en som själv har hållit på med skidskytte som Liv Grete borde det vara möjligt att fatta, säger hon till Eckhoff till NRK.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Calle Halfvarssons fina gest mot Tobias Forsberg

Norska skidtalangen död – blev endast 17 år gammal

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);