Medaljhoppet Hanna Öbergs besked inför VM – nobbar Sverige: ”Det är anledningen”

Hanna Öberg ska försvara sitt guld i skidskytte-VM.
Nu kommer nytt besked från svenska medaljhoppet – som väljer att nobba Sverige.
– Det är ett noga genomtänkt upplägg, säger Öberg till SportExpressen.

Vid senaste skidskytte-VM på hemmaplan i Östersund vann Hanna Öberg sitt allra första VM-guld i karriären. Om tre veckor inleds ännu ett skidskytte-VM, den här gången i italienska Antholz.

Öberg nobbar Sverige

Då är återigen 24-årige Öberg ett av de stora svenska medaljhoppen. Men inför mästerskapet väljer svenska skidskyttestjärnan en helt ny taktik – och nobbar nämligen Sverige.

Hanna Öberg, skidskytte
191208 Hanna Öberg of Sweden competes in the Women’s 4×6 km Relay during the IBU World Cup Biathlon on December 08, 2019 in Östersund. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136091

Efter helgens tävlingar i Ruhpolding väljer Öberg att inte åka hem till Sverige igen utan fortsätta vara kvar i södra Europa. Först blir det Slovenien och nästa världscup i Pokljuka.

”Jag stannar kvar”

Därefter blir det heller ingen återkomst till Sverige och hemmet i Östersund utan vidare till Hochfilzen i Österrike.
– Jag kommer inte att vara hemma i Sverige på nästan två månader inför VM, säger Öberg till SportExpressen och förklarar sin annorlunda uppladdning inför VM.
– Det är ett noga genomtänkt upplägg. Schemat emellan tävlingarna är tajt och ska jag åka hem till Sverige försvinner två tävlingsfria dagar bara till att resa. Det är en anledning. Den andra är att jag vill minimera risken att bli sjuk.

Hanna Öberg, skidskytte
191206 Hanna Öberg of Sweden at a press conference during the IBU World Cup Biathlon on December 06, 2019 in Östersund. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136087

24-åringen missade två världscuptävlingar innan jul på grund av en förkylning och var fortsatt sjuk under julhelgen. Nu vill hon inte ta några risker alls inför skidskytte-VM som börjar 13:e februari.
– Det är vetenskapligt bevisat att risken att dra på sig förkylningar och sjukdomar är stor när man reser. Och jag försöker göra allt för att vara i bästa möjliga form till VM, därför har jag bestämt att stanna kvar här nere hela tiden, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Nya beskedet för Frida Karlsson – ger svar om när hon kan återvända: ”Vi har en plan”