Nya beskedet för Frida Karlsson – ger svar om när hon kan återvända: ”Vi har en plan”

Frida Karlsson saknas fortfarande i skidlandslaget.
Men nu kommer nytt besked om svenska 20-åringens comeback.
– Vi har en plan, säger skidlandslagets läkare Magnus Oscarsson till Sportbladet.

När resten av skidlandslaget förbereder sig för ny världscuphelg i tjeckiska Nove Mesto är Frida Karlsson fortfarande kvar hemma i Sollefteå. Och väntar på sin comeback i skidspåren igen.

Planen för Karlsson

Nu berättar mamman och managern Mia Karlsson om tiden hemma med dottern under den tävlingsfria julledigheten.
– Frida har fått vara hyfsat ifred av omgivningen och vi har en öppen dialog kring det som hänt. Det har varit en bra tid på det sättet då många varit lediga. Fridas äldsta syster (Fanny) har varit hemma från USA och lillasyster (Hannah) har varit ledig så de har setts mycket., säger hon till Sportbladet.

Frida Karlsson, skidlandslaget
191128 Frida Karlsson of Sweden during a training session ahead of the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 28, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_470

Skidlandslagets läkare Magnus Oscarsson meddelar att Frida tränar en timme per dag. Och fokuserar sedan mycket på vila och återhämtning.
– Vi har en plan, men vi vill inte spekulera i datum, säger landslagsläkaren till kvällstidningen om en comeback för svenskan.

Fridas comeback

20-åringen väntar just nu på besked från nya tester där resultatet ger en första fingervisning om när hon kan återvända till skidspåren igen. Det kan också bli aktuellt med att Frida Karlsson återvänder till en mindre tävling först innan comeback till världscupen.

Frida Karlsson, skidlandslaget
191122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, blir intervjuad efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men skidlandslagets läkare Oscarsson tror ändå att vi får se svenskan tillbaka innan säsongen är slut.
– Vi har inte diskuterat det då vi inte vet hur tävlingarna ligger när det blir dags. Vi får se när hon ska ta det steget, vi är inte där ännu, säger han i intervjun.

LÄS MER: Skidlegendaren Ingemar Stenmarks stora hemlighet – för egna dottern: ”Det är inget hon behöver veta”