Maja Dahlqvists helt ärliga ord – avslöjar nu sanningen om nobben mot Frida Karlsson: ”Vi saknar henne”

Maja Dahlqvists helt ärliga ord – avslöjar nu sanningen om nobben mot Frida Karlsson: ”Vi saknar henne”

Frida Karlsson har varit runt Europa på hög höjd under sommaren.
Utan bästa vännen Maja Dahlqvist.
Nu avslöjas varför.
– Vi saknar henne, säger Karlsson.

De har blivit kända som MDFK. Varje mästerskap och i världscupen så bor Frida Karlsson och Maja Dahlqvist ihop, och förra säsongen valde duon att stå utanför landslaget. Nu är de, och även Linn Svahn, dock tillbaka – och under sommaren har det kryllat av bilder på Frida Karlsson från diverse bergstoppar i Europa.

Nobbade Frida

Med på bilderna har oftast även Linn Svahn varit. Men Maja Dahlqvist har saknats. I stället har Dahlqvist synts träna med bland andra Johannes Hösflot Kläbo. Men framför allt även med pojkvännen Kevin Bolger, som även han är skidåkare. Dahlqvist har befunnit sig på annat håll än sina landslagskompisar länge nu, och det finns en tydlig förklaring till det.

230314 Maja Dahlqvist of Sweden after competing in women’s classic technique sprint quarter final during the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2023 in Drammen. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist hade nämligen som ett av kraven för att komma tillbaka till landslaget att hon ska få sticka iväg på egna läger, och då för att få så mycket tid med pojkvännen Kevin som möjligt.

– Det var jag ganska tydlig med i våras. Sen är det tråkigt att det krockar för jag vill vara på läger med laget också, det har varit superbra i år, säger Dahlqvist till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men det här blev en bra lösning.

LÄS MER: Linn Svahn öppnar upp om mardrömmen – starka bekännelsen om helvetet: ”Det är egentligen helt sjukt”

“Vi saknar henne”

Maja Dahlqvist återförenas dock snart med sina landslagskompisar, och med Frida Karlsson. I oktober är det dags för ett nytt läger, och då återförenas MDFK. Men Frida Karlsson avslöjar att de hörts en hel del även under sommaren.

– Vi saknar henne. Hon har varit med en del på FaceTime och vi ser framemot att åka på höjd tillsammans snart, säger Karlsson.

230302 Frida Karlsson and Maja Dahlqvist of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Överlag så ser Maja Dahlqvist fram emot en speciell säsong – nämligen helt utan stora mästerskap, vilket bland annat lär öka deltagandet vid Tour de Ski rejält.

– Normalt sett så känns det som att vi i Sverige prioriterar mästerskapen väldigt högt, då måste man prioritera bort så mycket på vägen. Det tycker jag känns jättekul i år. Man ska bara tävla mycket och hålla en hög nivå rakt igenom.

LÄS MER: Frida Karlsson och William Poromaas stora oro – för värsta rivalen Johannes Hösflot Kläbo: ”Så klart tråkigt”