Frida Karlsson och William Poromaas stora oro – för värsta rivalen Johannes Hösflot Kläbo: "Så klart tråkigt"

Frida Karlsson och William Poromaas stora oro – för värsta rivalen Johannes Hösflot Kläbo: ”Så klart tråkigt”

Norske Johannes Hösflot Kläbo kan missa världscupen.
Det beklagar konkurrenten William Poromaa.
– Utan honom blir det inte detsamma, säger svensken.

Johannes Hösflot Kläbo vann den totala världscupen förra året. Den kommande säsongen kanske han inte ens deltar i världscupen. Norrmannen har ännu inget åkaravtal med det norska förbundet, och han får då inte tävla för Norge.

Karlsson om Kläbo

Bakgrunden är att Kläbo inte anser att Norges skidförbund behandlar sina idrottare och anställda på ett bra sätt, han tycker förbundet fattar kortsiktiga beslut utan åkarna i åtanke, samt har dåliga värderingar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson William Poromaa Johannes Hösflot Kläbo skidor
230317 Johannes Høsflot Klæbo of Norway after men’s 10 km classic technique individual start during the FIS Cross-Country World Cup on March 17, 2023 in Falun. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0340

Frida Karlsson försöker tänka sig in hur hon hade agerat om något liknande hänt henne.
– Jag hade verkligen velat lösa det problemet. Vi vill ju alla tävla och det är det man lever det här livet för. Jag skulle ju nog verkligen försöka komma fram till en lösning, säger hon på en pressträff.

LÄS MER: Frida Karlssons tydliga oro för Therese Johaugs comeback – och speciella relationen till norskan: ”Det skrämmer mig”

Poromaas förhoppning

Kläbos konkurrent William Poromaa är inte så insatt och har svårt att uttala sig särkilt mycket om situationen, men sympatiserar med norrmannen.
– Det är en svår fråga. Man har ju ingen inblick i vad som sägs, och vad som står och vad som inte står i kontrakt. Så det är jättesvårt att yttra sig. Det man kan gå på är ju känslan att inte ha något avtal skrivet och inte veta. Det är inte något som känns kul och det är inte så det ska vara. Så det känns tråkigt såklart, säger han. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, Frida Karlsson, skidor
230219 Frida Karlsson and William Poromaa of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Poromaa hoppas se Kläbo på startlinjen på premiären i november.
– Det säger ju sig självt. Han har ju visat att han är den bästa skidåkaren, kanske till och med genom tiderna. Utan honom blir det inte detsamma, och vi vill ha de bästa åkarna på start. Det hade självfallet varit ett otroligt tapp.

LÄS MER: Stina Nilssons härliga besked som svenskarna har väntat på – visar upp nya bilden för alla: ”Älskar det”