Maja Dahlqvists hårda kritik mot stjärnan – efter plötsliga attacken på Frida Karlsson: ”Det är fult gjort”

Jessie Diggins gick till attack mot Frida Karlsson.
Det gillade inte Maja Dahlqvist.
– Frida tog det hårt, säger sprintstjärnan.

Tour de Ski fick avslutas tidigt för Frida Karlsson, och vägen dit var inte helt okontroversiell. Hon kraschade in i amerikanskan Jessie Diggins i sprinten, vilket ödelade Diggins tour helt, då hon jagade totalen men då åkte ut redan i kvartsfinalen av sprinten, som hon annars var en av favoriterna till. Karlsson åkte även hon ut i kvartsfinalen – och fick dessutom ett tidspålägg på tre minuter.

Dahlqvists ord om bråket

Karlsson valde att åka hem, och många trodde att det hela var överspelat. Men Diggins ville annat. En vecka efter att touren avslutats valde Diggins att gå till attack mot svenskan i ett blogginlägg, där hon bland annat menade att hela världscupen var arg å hennes vägnar, och att det var ett ”enhälligt raseri” mot Karlsson.

211231 Frida Karlsson of Sweden after competing in the women’s 10 km mass start during Tour de Ski on December 31, 2021 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist är bästa vän med Frida Karlsson, men var inte på plats under Tour de Ski, utan fick följa allt från distans. Hon delar dock inte bilden av att hela världscupen var arg på Karlsson.

– Det kanske var i Diggins värd. Jag var inte på plats eller nånting, men jag tycker att hon hade kunnat tagit det direkt till Frida, om det nu var så att hela världscupen hatade henne, säger Dahlqvist under en pressträff på fredagen.

”Det var fult gjort”

Dahlqvist menar vidare att det bästa alternativet av Diggins kanske inte var att gå till attack på sin blogg, utan att hon borde löst det direkt med Frida.

Frida Karlsson själv menar att hon bad om ursäkt direkt till Diggins, och ansåg att hon hade blivit förlåten.

– Det är mellan dem egentligen, men jag bor ofta med Frida och Frida säger allt till mig. Det första hon sa till mig efter det här var att hon skulle gå och säga förlåt till Jessie, för det var dåligt gjort och hon visste det, säger hon, och fortsätter:

– Jag pratade även med Kevin (Bolger, Maja Dahlqvists pojkvän) och han sa samma sak. Att det var överspelat.

211119 Maja Dahlqvist intervjuas efter damernas semifinal i sprint den 19 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist menar att blogginlägget gick Frida Karlsson förbi obemärkt.

– Frida tog det hårt ändå, när blogginlägget kom. Det var lite fult gjort för hon trodde ändå att det var överspelat, när de tog det face to face, säger hon.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord – fina stödet efter nära vännens omtalade OS-nobb: ”Det är brutalt”

Få våra nyhetsbrev!