Stina Nilssons första ord – fina stödet efter nära vännens omtalade OS-nobb: ”Det är brutalt”

Stina Nilsson får åka till OS.
Det får inte vännen Johanna Skottheim.
– Idrotten är brutal, säger Nilsson.

Det var många som satt spända och väntade på vilka som egentligen skulle få de sista platserna till damernas OS-skidskytte. Det stod redan klart att systrarna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson hade sina platser säkrade, men Mona Brorsson, Stina Nilsson och Johanna Skottheim fick vänta länge på sina svar.

Nilssons stöd till vännen

Trion gjorde upp om två platser, och till sist blev det Johanna Skottheim som fick det negativa beskedet. Efter en succéfylld vinter, med en topp tio-plats i världscupen, fick Stina Nilsson åka till Peking, tillsammans med Mona Brorsson som även hon visat uppgående form under säsongen. Skottheim har tidigare berättat om hur tufft beskedet var att få, samt det fina stödet hon fått av svenska folket efteråt.

210216 Johanna Skottheim of Sweden after competing in the Women’s 15 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Stina Nilsson och Johanna Skottheim är vänner, och den förstnämnda, som alltså tog den sista OS-platsen, säger nu till Expressen att hon önskar att Skottheim fått en plats.

– Jag hade väldigt gärna haft med Johanna till OS, säger hon.

”Idrotten är brutal”

Nilsson berättar vidare att hon och Skottheim pratade länge efter OS-beskedet kom, och hon ger sitt tydliga stöd.

– Vi hade ett väldigt bra samtal. Jag är övertygad om att hon kommer att komma tillbaka starkare från det här. Det är det här som är idrott på något sätt, det är helt fantastiskt men det är också brutalt. Ibland är man på den sidan där man får följa med, och ibland är man på den andra sidan, säger Nilsson.

211128 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

OS invigs den 4 februari, och vilka distanser som åkarna egentligen får köra återstår att se. Stina Nilsson gjorde sin första internationella skidskyttetävling för bara ett år sedan, och har haft en närmast sensationell utveckling. Förutom den individuella tiondeplatsen var hon dessutom med i det stafettlag som kom tvåa i världscupen förra veckan.

LÄS MER: Frida Karlssons hemliga test inför OS – som fått landslaget att jubla rätt ut: ”Nu handlar det om…”

Få våra nyhetsbrev!