Maja Dahlqvists ärliga bekännelse efter oväntade orden från Frida Karlsson – öppnar nu upp: ”Jag tror inte mycket på det”

Frida Karlsson har redan börjat prata om det.
Ebba Andersson har också börjat fundera på det.
Nu ger Maja Dahlqvist sin ärliga syn på framtiden.

Den 15 april fyllde Maja Dahlqvist 30 år och sprintspecialisten har blivit en av veteranerna i svenska skidlandslaget. Hon fick också en högst minnesvärd födelsedag när landslagskamraterna och nära vännerna Frida Karlsson och Linn Svahn bjöd på den bästa 30-årspresenten.

Majas födelsedag

Tillsammans med Johan Häggström och Majas pojkvän Kevin Bolger lurade de med henne på en resa till Lissabon. En drömresa som Dahlqvist längtat efter länge och semestern levde också upp till förväntningarna.
– Gud ja, verkligen! Det var världens bästa vecka, säger hon till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maja Dahlqvist, skidor
231023 Maja Dahlqvist, längd, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Till hösten är det tio år sedan Maja Dahlqvist debuterade på världscupen. Hittills har det blivit sju OS- och VM-medaljer samt två segrar i den totala sprintcupen.

Fridas avslöjande

Kommande vinter är skid-VM i Trondheim 2025 det stora målet och passande nog har hon och pojkvännen Bolger flyttat till den norska staden för att maximera förutsättningarna inför mästerskapet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240320 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Men den stora frågan är vad som händer efter det. Frida Karlsson har tidigare öppnat för att hon kan sluta efter skid-VM 2027 på hemmaplan i Falun, även Ebba Andersson har börjat fundera på slutet.

Dahlqvists ord

För Dahlqvist, som är några år äldre, än både Frida och Ebba kommer den verkligheten betydligt närmare. Och visst ser hon också skid-VM i Falun om tre år som det perfekta slutet.
– Ja, det kan jag nog säga. Så tror jag verkligen att det blir, erkänner hon för kvällstidningen.
– Det är ju en drömsäsong för att avsluta min karriär. Med ett VM på min superhemmaplan – om jag nu kan hålla nivån tre år till. Tankarna kom väl när Falun fick VM. Men då fanns det ju också en fundering om jag verkligen skulle hålla på så länge? Men nu är det inte så långt dit.

LÄS MER: Frida Karlsson gör hela svenska folket besvikna med nya beslutet – därför vägrar hon sommarprata: ”Jag kommer inte göra det”

Dahlqvist tror heller inte alltför mycket på att skid-VM i Falun verkligen blir bästa vännen Karlssons allra sista mästerskap, som blott 27-åring då.
– Jag tror inte lika mycket på det. Det är nog en betydligt större chans att Frida fortsätter efter Falun än att jag gör det, säger hon i intervjun.
– Hon är ju ändå ung.

Vad tycker du om Maja Dahlqvist som skidåkare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev