Frida Karlsson gör hela svenska folket besvikna med nya beslutet – därför vägrar hon sommarprata: ”Jag kommer inte göra det”

Svenskarna har pekat ut Frida Karlsson som en av favoriterna.
Men nu tvingas hon göra alla besvikna och avslöjar varför hon vägrar att sommarprata.
– Jag kommer inte att göra det, säger svenska skidstjärnan till Expressen.

På tisdagen avslöjade Sveriges Radio vilka som blir årets sommarpratare. Bland sportprofilerna så finns välkända namn som Zecira Musovic, Olof Lundh, Ebba Andersson och Alhaji Jeng men återigen saknas Frida Karlsson helt.

Karlssons beslut

Trots att den svenska skidstjärnan var en av favoriterna till att sommarprata i år. Spelbolaget Betsson hade odds på eventuella kandidater till årets ”Sommar i P1” och då var Karlsson på en en andraplats med så lite som 2,75 gånger pengarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, längdskidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Men Frida chockas faktiskt av att så många verkar vilja höra henne prata om sig själv i radio.
– Vadå? Nu i sommar? Vad ska jag säga då, säger hon med ett skratt till Expressen.
– Att jag ramlade en gång på fjällen i våras? Ja, det var ju hemskt. Och så ska man snyfta lite och berätta att allt löser sig. Jag står på startlinjen i november och då är alla skrapsår borta.

Nobbar ”Sommar”

Nä, Frida Karlsson vill inte göra landslagskollegor som Ebba Andersson och tidigare Charlotte Kalla sällskap som en sommarpratare.
– Nej, det kommer jag inte att göra, säger 24-åringen bestämt till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, längdskidor
240502 Frida Karlsson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Därmed gör skidlandslagets stora profil många svenskar besvikna. Istället vill Karlsson fokusera på försäsongsträningen i sommar och förbereda sig så väl som möjligt inför den kommande vinter med skid-VM 2025 i Trondheim som det stora målet.

LÄS MER: Frida Karlssons enorma miljonregn efter succéåret – slår nytt rekord och fina löftet till mamma: ”Hon ska få som tack”

Men Frida stänger ändå inte dörren för att tacka ja till Sommar i P1 längre fram i tiden.
– Någon gång i framtiden vill jag verkligen sommarprata. Det hade varit coolt att få göra, erkänner hon i intervjun.

Vad tycker du om Frida Karlssons beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev