Ebba Andersson öppnar upp om den känsliga frågan efter Frida Karlssons oväntade utspel – ger nu svar: ”Har funderat på det”

Frida Karlsson ser redan slutet på sin skidkarriär, blott 24 år gammal.
Det har också fått lagkamraten Ebba Andersson att fundera en hel del.
– Jag har absolut en plan för min satsning, säger Ebba till SVT.

Det var för en månad sedan som Frida Karlsson avslöjade sitt högst oväntade framtidsbesked. Många höjde på ögonbrynen när 24-åringen erkände att hon kan avsluta skidkarriären redan som 27-åring, efter skid-VM i Falun 2027.

Ebba om Frida

Men Ebba Andersson var inte särskilt förvånad över lagkamratens framtidsplaner. Hon kände mycket väl till Fridas tankar och har själv börjat fundera på slutet.
– Nej, men för mig var det ingen nyhet att hon ändå hade sådana tankar. Den vart det slutar i slutändan, det är ju inte säkert. Jag tror inte att hon själv heller vet 100% att det är hennes slutdatum, men det verkar vara så som hon känner nu. Sen så får man väl bara se vart allt tar en, säger Ebba till SVT.
– Det är klart att man har börjat fundera.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240309 Ebba Andersson of Sweden and Frida Karlsson of Sweden celebrate after competing in women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0077

Andersson är just nu 26 år gammal och på toppen av sin skidkarriär. Vid senaste skid-VM 2023 i Planica kröntes hon till VM-drottning efter två guld och två bronsmedaljer.

Anderssons ord

I vintras belönades hon även med det ärofyllda Jerringpriset på Idrottsgalan. Ett tydligt bevis på vilka framgångar hon nått senaste åren i skidspåren och Ebba känner fortfarande att hon har många år kvar. 
– Om jag bara blickar tillbaka fem år såg jag inte något slut. Fast man är väl medveten om att jag inte kommer att hålla på för alltid. Nu däremot har man såklart börjat fundera på när och hur och var och hur länge. Men man får ju se när det väl börjar bli dags och hur man känner då, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Men hon har däremot inget uttalat slutdatum som landslagskollegan Frida Karlsson verkar ha.
– Nä, jag tänker att det är så svårt att veta vad jag kommer vilja göra om x antal år. Ibland har man ju svårt att veta vad man vill göra dagen därpå. Så jag tar det lite grann som det kommer. Men jag har absolut en plan med min satsning, det har jag, erkänner hon för tv-kanalen.

Vad tycker du om Ebba Andersson som skidåkare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Johannes Hösflot Kläbo öppnar upp om Frida Karlsson – efter den omtalade bilden på skidstjärnorna: ”Jag måste säga det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev