Magdalena Forsberg erkänner sin avundsjuka mot Stina Nilsson – och vad hon egentligen tycker om skidskytten: ”Stina är inte den…”

Magdalena Forsberg är vår främsta skidskytt någonsin.
Nu avslöjar legendaren sin avundsjuka mot Stina Nilsson.
– Jag unnar Stina allt det här men…, säger ”Magda” till Expressen.

Det är få som kan mäta sig med Magdalena Forsbergs otroliga popularitet som idrottshjälte. Hon blev ”Magda” med hela svenska folket och banade väg för alla kommande skidskyttar efter en helt fantastisk karriär i spåren och på skjutvallen.

Forsbergs framgång

Forsberg bärgade hela 42 världscupsegrar, sex VM-guld och vann den totala världscupen sex säsonger på raken från 1997 till 2002. En otrolig prestation av den legendariska skidskytten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magdalena Forsberg, skidskytte
220204 Magdalena Forsberg i Discoverys OS-studio inför en sändning under OS den 4 februari 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0240

Ett tydligt bevis på hur folkkär hon var under sin aktiva idrottskarriär är att Magdalena Forsberg vann folkets pris Jerringpriset hela fyra gånger, det har ingen annan lyckats med. Nu går Stina Nilsson i ikonens fotspår och har precis som Magda bytt från längdskidor till skidskytte sent i karriären.
– Jag trodde först att det var ett aprilskämt, det var nästan en för bra nyhet för att vara sann. Jag tycker verkligen att det är jättekul att hon gör det, säger Forsberg till Expressen om nyheten som chockade hela skidvärlden 2020.

Avundas Nilsson

Nilsson var en av världens bästa sprintåkare och både VM- och OS-guldhjälte när hon valde att byta sport. Forsberg var aldrig så bra i längdskidor men känner verkligen sig själv i efterträdaren.
– Jag känner igen mig själv så mycket i Stina och hur hon pratar om sin nya utmaning, nyfikenheten, glädjen, inställningen, vetgirigheten. Hur kul hon tycker det är att lära sig något nytt. Det var precis så det var för mig, att det fanns en glädje att kunna utvecklas inom något annat, berättar Magda i intervjun och erkänner att hon faktiskt avundas Stina.
– Jag unnar Stina allt det här men jag kan nästan känna mig lite avundsjuk också, att nu får hon uppleva allt det här som jag fick uppleva för massa år sedan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Fyra år har gått sedan Stina Nilsson bytte sport och hon har verkligen fått kämpa för att nå resultat. Det har varit många besvikelser men Forsberg manar till lugn.
– Hon måste få utvecklas i sin takt. Det är viktigt. Men Stina är inte den som gör något halvdant, det ska bli jättekul att följa henne, säger Magdalena till kvällstidningen.

Vad tycker du om Stina Nilsson som skidskytt? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Gunde Svan utser de allra bästa idrottarna från Dalarna och nobbar både Stina Nilsson och Sixten Jernberg: ”Min stora idol”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev