Linn Svahn och Frida Karlssons nya beslut – efter att duon kommit alldeles för nära varandra: ”Det är planen”

Årets skidsäsong var väldigt lyckad för Linn Svahn och Frida Karlsson.
Men till nästa säsong väntar stor förändring för båda skidstjärnorna.
Duon har nu tagit nytt beslut efter att ha kommit alldeles för nära varandra.

Det skulle bli en speciell skidsäsong på förhand. När varken skid-VM eller vinter-OS stod på schemat blev det fullt fokus på världscupen och minitouren Tour de Ski istället.

Svahns succé

Många svenska längdskidåkare har fått kämpa med problem och sjukdomar under säsongen men för duon Linn Svahn och Frida Karlsson har det gått väldigt bra. Svahn hittade tillbaka till världstoppen igen i samband med Tour de Ski och har sedan dess radat upp segerlopp och var länge med i kampen om totalsegern på världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240314 Frida Karlsson of the Swedish cross-country skiing team poses for a portrait at a press event ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0473

Det blev till slut en andraplats bakom amerikanskan Jessie Diggins men Linn kan se tillbaka på säsongen med oerhört stolthet för vad hon har presterat. Även Frida Karlsson kan sammanfatta sin allra bästa säsong på världscupnivå och slutade på en stark tredjeplats i totalställningen.

Karlssons ord

På grund av den mästerskapsfria säsongen har både Linn och Frida fokuserat brett och har märkts på resultaten. Karlsson har närmat sig Svahn i sprint och tvärtom har det också blivit på distansloppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240315 Linn Svahn of Sweden celebrates on the podium after the Women’s Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 15, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0474

Men after att duon har kommit nära varandra i tävlingssammanhang så blir det en stor förändring till nästa säsong. När det då blir skid-VM i Trondheim blir det mer specialiserat för båda två.
– Nästa år vill man spetsa sig till mästerskapet. I år ville jag ha en mer stabil grundform och utveckla mig i sprint. Men till nästa år vill jag specialisera mig mer mot de distanserna jag går för på VM, säger Frida Karlsson till SVT.

LÄS MER: Otroliga detaljen som avslöjar hur Armand Duplantis och Ebba Andersson är släkt med varandra: ”Jag fick gåshud”

Även Linn Svahn kommer att gå in hårdare för sprinten när det vankas VM-säsong.
– Det är min plan. Jag har jobbat väldigt brett i år och det har gett resultat. Men när jag har jobbat specifikt tidigare år har det också gett resultat. Jag gillar verkligen att gå in för något hela vägen. Vi ska nog klura ut den bästa planen, säger hon till tv-kanalen.

Vad tycker du om Linn och Fridas säsonger? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev