Otroliga detaljen som avslöjar hur Armand Duplantis och Ebba Andersson är släkt med varandra: ”Jag fick gåshud”

De gjorde nyligen upp om Jerringpriset på Idrottsgalan.
Nu avslöjas det att Ebba Andersson och Armand Duplantis är släkt.
– Jag hade ingen aning om det, säger Ebba till Aftonbladet.

Det har varit en tuff skidsäsong för Ebba Andersson. På grund av en efterhängsen covid-sjukdom i julas har hon inte gått att känna igen i spåren.

Snuvade ”Mondo”

Svenskan, som blev VM-drottning förra året, har fått kämpa rejält under vintern och inte alls nått de resultat hon velat. Men i början av året fick hon ändå sin rättmätiga belöning efter det fina 2023.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Andersson lyckades snuva friidrottsstjärnan Armand Duplantis på det åtråvärda Jerringpriset, folkets pris på Idrottsgalan.
– Det känns som att det var en tuff kandidat, så det gör det ju lite extra kul att lyckas bli framröstad, säger Ebba till Aftonbladet.

Ebbas förvåning

Nu kommer det mest oväntade avslöjandet om den svenska stjärnduon. Ebba Andersson och Armand Duplantis är nämligen släkt(!) med varandra.
– Jag hade ingen aning, så du får gärna… Ge mig lite mer info, säger en förvånad Ebba till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
231009 Pole vaulter Armand Duplantis of Sweden poses for a portrait during a press event arranged by the Swedish Olympic Committee on October 9, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0532

Tidningen Norran var först om att rapportera den avlägsne släktingen som föddes för 288 år sedan och är anfader till både skidstjärnan och stavhoppsgiganten. Per Larsson Vikberg hette han och levde i Innervik, Skellefteå, på 1700-talet.
– Jag fick lite gåshud när jag hittade kopplingen, berättar släktforskaren Martin Karlsson för lokaltidningen.

LÄS MER: Svenska jättekritiken efter att Linn Svahn förlorat kampen mot Jessie Diggins – kräver nu att reglerna görs om: ”Det är fel”

Ebba Andersson blir ändå inte alltför imponerad av kopplingen till ”Mondo”.
– Ska man börja gå tillbaka så är vi väl alla släkt med alla, säger hon i intervjun.
– Det var ny information för mig. Men man kanske skulle behöva göra betydligt fler efterforskningar, så får man se vad man hittar och vilka man egentligen är släkt med.

Visst är det här väldigt märkligt? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev