Linn Svahn och Frida Karlssons ärliga ord om rivalernas fuskande på världscupen: "Det är skrämmande"

Linn Svahn och Frida Karlssons ärliga ord om rivalernas fuskande på världscupen: ”Det är skrämmande”

Det kan finnas dopade skidåkare på världscupen.
Nu reagerar våra svenska längdåkare på misstankarna.
– Det låter skrämmande, säger Maja Dahlqvist till Aftonbladet.

Det var ett tag sedan någon längdskidåkare på världscupen åkte fast för doping. Men ändå är misstankarna fortfarande stora mot det utbredda fusket inom skidvärlden.

Fusk på världscupen

När Aftonbladet genomförde en enkät med 40 olika skidåkare från flera nationer så visar siffrorna tydligt. Frågan var om ”du tror det finns dopade åkare som tävlar i världscupen?”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240107 Linn Svahn of Sweden in the mixed zone after women’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 7, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0833

Över hälften (52,5 procent) av de tillfrågade åkarna svarade ja på den frågan. Ett resultat som förvånar de flesta i svenska skidlandslaget.
– Det låter skrämmande. Sedan kanske jag är väldigt blond och blåögd och tror att ingen är dopad. Jag tycker det känns helt sjukt men samtidigt kan det mycket väl vara så när man tänker efter, säger Maja Dahlqvist till kvällstidningen.

Svahn och Karlsson

Medan Frida Karlsson ser det bästa i alla sina konkurrenter och vill inte dra för hårda slutsatser av den här undersökningen.
– Jag är ganska godtrogen. Innan det är motbevisat vill jag tro gott, säger Frida i ett uttalande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after women’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 7, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0833

Linn Svahn har också väldigt svårt att tro det finns dopingfall inom världscupen just nu.
– Det är inget jag funderar på överhuvudtaget och det är inget jag skulle vilja fundera på heller. Min tanke är att ingen är dopad, då skulle de inte vara här. Punkt, säger Linn till tidningen.

LÄS MER: Norska hånet mot Jonna Sundling – avslöjar nu orden som gör henne förbannad: ”Jag är inte efterbliven”

Men hon är heller inte särskilt förvånad över resultatet, att så många tror det finns dopade konkurrenter i skidspåren.
– Nej, kanske inte. Det är ganska naturligt att man är skeptisk mot sina konkurrenter. Men jag vill se dem som medkonkurrenter i stället för motkonkurrenter. Om man gör det tror jag att inställningen är att alla vill ha det så rent som möjligt och då är man inte här om man är dopad.

Vad tycker du om Linn och Fridas ärliga ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev