Norska hånet mot Jonna Sundling – avslöjar nu orden som gör henne förbannad: "Jag är inte efterbliven"

Norska hånet mot Jonna Sundling – avslöjar nu orden som gör henne förbannad: ”Jag är inte efterbliven”

Det finns alltid en rivalitet mellan Sverige och Norge i skidor.
Nu avslöjar Jonna Sundling hånet från norska rivalen Heidi Weng.
– Det var väldigt speciellt, berättar Sundling i podcasten ”Vinterpasset”.

Genom åren har det alltid funnit en stark rivalitet mellan Sverige och Norge i längdskidor. Även om den var betydligt starkare förut när såna som Petter Northug var i farten med sina hån och gliringar.

Sundling hånad

Nuförtiden är de flesta skidåkare rätt så bra vänner och det är sällan det hettar till mellan svenskar och norrmän i skidspåren. Men nu avslöjar Jonna Sundling hånet från norska rivalen Heidi Weng mitt under ett världscuplopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240101 Jonna Sundling of Sweden after women’s cross country skiing 20 km free technique pursuit during Tour de Ski on January 1, 2024 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0820

Det var på masstarten i Oberhof som rivaliteten väcktes till liv igen och känslorna tog över. Frida Karlsson vann det loppet och Sundling kom på en tolfte plats men det mest oväntade hände på näst sista varvet.

Jonna förvånad

Jonna hade fått kämpa i spåret och helt plötsligt kom Weng upp jämsides.
– Jag kände att skidorna kanske inte gled sitt bästa den tävlingen, men det var inte dåligt. Jag tyckte ändå att jag åkte på bra, berättar Sundling i podcasten ”Vinterpasset”.
– Heidi glider ikapp mig, tittar på mig och säger: ”Du har dåligt glid”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Heidi Weng, skidor
240104 Heidi Weng of Norway after women’s cross country skiing 20 km classic technique pursuit during Tour de Ski on January 4, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0826

Sprintspecialisten Sundling blev rejält förvånad av norskans plötsliga ord.
– Jag hade åkt fem varv och visste så klart hur mina skidor gick. Jag var inte helt efterbliven. När hon säger det tänker jag bara: ”jaha, mmm”. Sedan inser jag hur jag blir förbannad och typ får energi av att hon sa så. Då växte djävulshornen litegrann och jag kunde trycka på lite mer på det sista varvet. Men det var väldigt speciellt att höra det under en tävling. Det är sällan man pratar med folk, säger svenskan i podden.

LÄS MER: Jonna Sundlings tydliga ord – slår tillbaka mot svenska folkets bild av henne: ”Det är helt fel”

Jonna Sundling gör podden ihop med Charlotte Kalla, Hanna Öberg och Elvira Öberg – och alla de andra brister ut i stort skratt av Sundlings berättelse. Även om svenska skidåkaren uppfattade Heidi Wengs ord som ett hån, så tror inte Kalla att det var menat så.
– Det är så himla härligt med henne (Weng) att hon är öppen som en bok. Hon tänker inte på hur det landar hos mottagaren, säger Charlotte i podden.

Vad tycker du om det här hånet mot Jonna Sundling? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev