Therese Johaug ger nu svar på tal efter alla rykten om en sensationell comeback: "Även min man frågar"

Therese Johaug ger nu svar på tal efter alla rykten om en sensationell comeback: ”Även min man frågar”

Det har varit den stora frågan i skidvärlden länge.
Nu ger Therese Johaug svar om en möjlig comeback.
– Nu har även min man börjat fråga om det, säger hon till NRK.

Det är få skidåkare som kan jämföra sig med Therese Johaugs otroliga meritlista. Norskan var fullständigt dominant under många år och den tydliga skiddrottningen innan hon avslutade karriären 2022.

Johaugs storhet

Johaug vann fyra OS-guld, hela fjorton VM-guld och den totala världscupen två gånger under den framgångsrika skidkarriären. Efter att hon la pjäxorna på hyllan har Therese hunnit med att gifta sig och bli mamma för första gången i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
230107 Therese Johaug poses with the award «Årets kvinnelige utøver» after Idrettsgallaen on January 7, 2023 in Hamar. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0390

Men ända sedan avskedet för två säsonger sedan har alla ändå undrat om hon kan göra comeback till skidspåren igen. Johaug har fortsatt träna hårt och själv öppnat för en möjlig comeback till skid-VM på hemmaplan i Trondheim 2025.

Bryter tystnaden

Samtidigt som norska damlandslaget underpresterar inom längskidåkningen så växer hoppet om en återkomst för giganten Therese Johaug.
– Jag tror att hon har ställt sig själv många frågor. Men jag har ingen aning om vad hon har landat i, säger Nettavisens skidexpert Ernst A. Lersveen till norska tidningen Dagbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Nu bryter Johaug tystnaden efter alla spekulationer och rykten för att ge nytt besked om en möjlig comeback.
– Jag får dagliga frågor om det. Nu har även min man (Nils Jakob Hoff), som det heter, börjat att fråga också, säger hon till NRK.
– Jag är fortfarande osäker. Jag har tränat bra på sistone, så jag har i alla fall kommit i form.

I veckan har det också spekulerats i en möjlig comeback för en annan gammal norsk storåkare i Petter Northug. Men där är ändå förhoppningarna större för Johaugs situation.
– Om Johaug vill åka VM, så kvalificerar hon sig. Det är lätt som en plätt. Men det är det inte för Northug. Och det är den stora skillnaden, säger skidexperten Lersveen till norska tidningen.
– Hon är i bra träning. Jag tror det handlar om hon tycker att det är värt det. Hennes värderingar är så enkla att om hon väljer att satsa så går hon. Hon bryr sig inte om att göra det halvhjärtat och komma hem med silver eller brons från VM. Då är det ett bortkastat år, det är hennes grej. Det finns inga hinder för att kunna starta, hon kommer definitivt att kvalificera sig. Hon kommer definitivt att kunna gå de sträckor hon vill. Men det är upp till Johaug själv.

Vill du se Therese Johaug göra comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ingemar Stenmark bryter tystnaden och avslöjar sanningen – efter spekulationerna på sociala medier: ”Det var ett vad”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev