Therese Johaugs stenhårda ord om Petter Northug – säger nu det som alla tänker och oväntade hånet av Sverige(!)

Therese Johaugs stenhårda ord om Petter Northug – säger nu det som alla tänker och oväntade hånet av Sverige(!)

Kan Petter Northug göra comeback igen?
Nu ger Therese Johaug sin ärliga dom om det.
– Jag önskar att jag kunde säga ja, men…, säger hon till NRK.

Han är en av sportens största profiler på 2000-talet. Nu pratas det om att Petter Northug kan göra comeback till längdskidåkningen igen, efter att ha slutat helt 2018.

Northugs comeback

Norrmannen imponerade stort i Norgecupen under helgen och kom tvåa över två mil. Det fick norske landslagstränaren Eirik Myhr Nossum att öppna dörren för skid-VM 2025.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, skidor
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

Och Northug, som tävlat i långlopp senaste åren, verkar inte helt omöjlig för att göra sensationell comeback till hemma-VM.
– Om jag ska satsa på VM måste jag öka kapaciteten avsevärt och vara mycket på höjd, som jag var innan Falun-VM. Jag måste se till att jag får tillräckligt med fart och styrka i min åkning, säger 38-åringen till norska tidningen Adressavisen.

Johaugs hårda dom

Nu ger sig även en annan gammal storstjärna in i debatten och Therese Johaug ger sin ärliga dom om en möjlig comeback för Northug. Hon själv har tidigare också öppnat för att göra comeback till längdskidåkningen efter att ha blivit mamma.
– Det är ganska långt från Norgecupen till VM. Det kräver ännu mer kapacitet. På VM är det femmil i fristil, och Petter tränar väldigt mycket på stakning för långlopp, säger hon till norska NRK.
– Jag önskar att jag kunde säga ja, men jag tror inte det. Jag tror helt enkelt att konkurrensen är för stor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Förre världsmästaren Hans Christer Holund tror heller inte att det är möjligt för Northug att ta en plats i den norska VM-truppen nästa år. Och passar dessutom på att håna det svenska skidlandslaget.
– Om han hade åkt för Sverige hade det varit mycket större möjlighet att han kunde få åka i Trondheim, säger norrmannen till NRK.
– En femmil i fristil mot Simen Hegstad Krüger och Harald Östberg Amundsen är en nästan omöjlig uppgift.

LÄS MER: Jättehånen efter Petter Northugs succé – experten pekar nu ut tre svenska stjärnor efter loppet som hela skidvärlden pratar om

Inte ens Petter Northugs förre tränare Stig Rune Kveen tror på en comeback.
– Att han håller en hög nivå i världscupen… Det måste jag bara vara ärlig och säga att jag inte tror på. Jag kallar en spade för en spade, och vill dämpa förväntningarna lite för det norska folket. Petter har inte en chans i en tuff Holmenkollen-bana eller i Granåsen i Trondheim (VM-bana). Men jag tror att Petter kan kämpa om segern i Vasaloppet denna eller nästa vinter, säger skidtränaren till norska tidningen VG.

Tror du Petter Northug kan göra comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev