Jonna Sundlings tydliga ord – slår tillbaka mot svenska folkets bild av henne: ”Det är helt fel”

Jonna Sundlings tydliga ord – slår tillbaka mot svenska folkets bild av henne: ”Det är helt fel”

Hon är en av världens bästa skidåkare.
Men Jonna Sundling lever ett liv långt ifrån glamouren.
– Då har man helt fel bild, säger stjärnan.

Jonna Sundling är en av Sveriges stora, aktiva idrottare, med braksuccé i nästan varenda stort mästerskap de senaste åren. Den här säsongen har kanske inte blivit vad Sundling hade hoppats på, då Linn Svahn varit den stora stjärnan i sprint, men hennes facit på VM och OS talar för sig själv.

Slår nu tillbaka

Med sina fyra VM-guld och ett OS-guld är inte bara Sundling en av våra stora aktiva skidåkare, utan faktiskt en av Sveriges största vinteridrottare genom tiderna. Men trots hennes status inom svensk idrott så lever Sundling, enligt egen utsago, ett liv som är långt ifrån lyxigt och från all typ av glamour.

Frida Karlsson, Jonna Sundling, Tour de Ski
240102 Jonna Sundling of Sweden at a training session during Tour de Ski on January 2, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0821

Under tisdagen deltog Sundling i en chatt med Expressens läsare, och hon fick då en fråga om vad som händer under en tävlingsdag, och tv-kamerorna inte är där och filmar. Sundling slår tillbaka mot bilden som finns av hon lever ett liv i lyx under tävlingsveckorna runtom i Europa.

– Är det så man tänker tänker om oss? Då har man helt fel bild. Skidlivet är inte alltid så glammigt. Man får som tittare se en väldigt rolig bild när man tävlar, men allt runtom när vi sitter i bussen med underställ och blöta sockar… det är ju ingen som ser det, säger hon.

“Jag trivs i det”

Jonna Sundling menar att hon heller inte hade velat ha det på något annat sätt, och att leva ett liv i lyx, och att bli servad för mycket, kanske inte är för henne.

– Jag trivs i det! Det gör inte mig något. Det hade känts konstigare om vi hade blivit matade med vindruvor i bussen, säger hon.

230224 Gold medalist Jonna Sundling of Sweden at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing sprint during the FIS Nordic Ski World Championships on February 24, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Jonna Sundling är i Davos när hon svarar på läsarnas frågor, men väl där delar hon rum, och sover i våningssäng, med Ebba Andersson. Det är för att sängarna är så små, så de kortaste i laget fick ta rummet.

– Vi trivs med vår lilla våningssäng. Vi fick ta det här rummet för att vi var kortast, men det gjorde inget. Vi ville ändå ha rummet så det är god stämning, säger Sundling.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev