Frida Karlssons kritik – avslöjar nu sanna tankarna om chockändringen i världscupen: ”Är det ett skämt?

Frida Karlssons kritik – avslöjar nu sanna tankarna om chockändringen i världscupen: ”Är det ett skämt?

En plötslig ändring i världscupen som ingen räknade med.
Frida Karlssons första reaktion var stark.
– Är det ett skämt?, säger stjärnan.

Världseliten inom längdskidor har tagit sig till Nordamerika, där tävlar i USA och Kanada väntar under den närmaste veckan. Tanken var att minitouren skulle inledas med 10 kilometer individuell start i Canmore, Kanada, under fredagen. Men så blir det inte.

Plötsliga förändringen

Faktum är att det blir en helt annorlunda tävling, och beskedet kommer med bara dagen till start. Anledningen beror på att att Fis, det Internationella Skidförbundet, inte fått rätt utrustning som behövs för tidtagningen som krävs för en individuell start. I stället så blir det någonting som blir enklare att mäta rent tidsmässigt, alltså masstart.

Frida Karlsson, Linn Svahn, Tour de Ski, längdskidor
240102 Frida Karlsson at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 2, 2024 in Schiers. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0823

Tävlingen kommer dessutom, på grund av ändringen, köras i 15 kilometer. Det blir alltså masstart i stället för individuell start, och fem kilometer längre. Någonting som ingen såg komma, särskilt inte Ebba Andersson.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger Ebba Andersson till TT.

“Är det ett skämt?”

Frida Karlsson säger att hon var laddad för att köra individuell start, och det här förändrar förutsättningarna ordentligt.

– Första tanken var bara, “är det ett skämt?”. Det är tråkigt, men det är ingenting man kan göra åt saken, säger stjärnan, som är i drömform inför tävlingarna.

Frida Karlsson, skidor
231208 Frida Karlsson of Sweden during a press conference on December 8, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0156

Men det var inte alla som tyckte att det var tråkigt. Calle Halfvarsson menar att han inte kunde bry sig mindre, och att det snarare gynnar honom.

– Jag är väl kanske en av dem som tycker det var bra att det blev masstart. Nu blev det som det blev, för mig spelar det ingen roll. Jag åker gärna en masstart, säger Calle Halfvarsson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev