Jonna Sundling överraskar nu alla med miljonchock – här är svenska landslagsstjärnans nya jobb: ”Trodde det var bluff”

Jonna Sundling en av de mest omtyckta landslagsåkarna.
Nu avslöjar svenska skidstjärnan sitt nya, oväntade jobb.
– De trodde att det var en bluff, säger hon till Expressen.

Den gånga säsongen var tuff till en början för Jonna Sundling som brottades med sjukdomsproblem. Men när hon väl kom tillbaka bevisade svenskan återigen att hon är en av världens bästa sprintåkare.

Sundlings insats

Sundling fick göra upp med pånyttfödda landslagskollegan Linn Svahn och norska stjärnåkaren Kristine Stavås Skistad i den stenhårda konkurrensen på sprintsidan. Då fick vi se glimtar av Jonnas storhet som skidåkare och hon imponerande även stort på distans under avslutningen av skidsäsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
230324 Winners Emma Ribom and Jonna Sundling of Sweden celebrate after women’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 24, 2023 in Lahti. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / TH0022

I slutet av maj samlas skidlandslaget igen för att inleda träningen inför den nya säsongen som kommer att bli så viktig då skid-VM i Trondheim väntar nästa vinter. Men vid sidan av skidkarriären har 29-åringen fått ett helt nytt jobb, där hon överraskar alla.

Jonnas nya jobb

Nyligen fick Jonna Sundling den stora äran att kliva in i Svenska Spels tv-studio och ringa upp svenska miljonvinnare.
– Det var jätteroligt. Folk var så glada, men skeptiska i början. Då får man verkligen poängtera: ”Ja, det är sant. Du har vunnit en miljon. Kolla på ditt konto”, säger Sundling till Expressen med ett skratt.
– Det var väldigt nervöst, framför allt att ringa upp vinnarna och försöka få dem att förstå att de faktiskt hade vunnit. De trodde att det var en bluff.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240502 Jonna Sundling poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

En av de lyckliga vinnarna som chockades av att just Sundling ringde på telefonen var en man från Falun, som älskar längdskidåkning. Nu ska han lägga en del av vinstpengarna på att åka det klassiska långloppet Marcialonga i Italien.
– Jag blev väldigt chockad när hon ringde. Det tog en stund innan jag förstod att det inte var en bluff. Men det var kul att det var just Jonna Sundling som ringde eftersom jag är väldigt skidintresserad, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Frida Karlsson bryter tystnaden efter alla rykten och hemligheter – öppnar nu upp om jättesnackisen: ”Inget man vill…”

Jonna Sundling får också svara på frågan vad hon hade gjort om hon vunnit en miljon kronor.
– Jag hade skjutsat in slantarna i min fortsatta skidsatsning. Kanske köpt en fjällstuga eller något annat som jag kan ha användning för. Som en återinvestering i mig själv, säger hon i intervjun.

Visst är Jonna Sundling en riktig favorit i skidspåren? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev