Frida Karlssons helt ärliga ord om Stina Nilsson – efter att hon byter sport igen: ”Jag tycker att…”

Stina Nilsson byter sport igen.
Det har alla haft en åsikt om sedan det plötsliga beskedet.
Nu öppnar även Frida Karlsson upp och säger exakt vad hon tycker.

För fyra år sedan valde Stina Nilsson att förändra hela sin idrottskarriär. Hon hade fått nog av längdskidåkningen och ville testa något helt nytt istället.

Stina byter sport

Nilsson bytte sport till skidskytte istället och under fyra säsonger så har hon fått kämpa hårt med både skidåkningen och själva skyttet i sin nya sport. Nu har hon även fått nog av skidskytte också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Stina byter sport igen och till nästa säsong kommer hon satsa helhjärtat på långlopp istället. Beskedet kom lika plötsligt som förvånande och många har haft en åsikt om hennes beslut sedan dess.

Fridas ärliga ord

Nu öppnar även Frida Karlsson upp om den förre landslagskollegans nya vintersatsning. Tillsammans vann de VM-guld i längdskidor 2019 och nu väntar ett helt nytt äventyr för den förre lagkamraten.
– Jag tycker att det är jättecoolt. Att hon bara vågar gå på magkänslan som hon gör. All cred till Stina för det!, säger Frida till Expressen och är rejält imponerad av Stina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Karlsson tror dessutom att långlopp kommer bli ännu mer lyckat än skidskytte för Stina Nilsson.
– Jag har tänkt på det lite, faktiskt. Stina var ju en överkroppsåkare när hon åkte längd, i skidskytte handlar det mer om benen, säger Frida till kvällstidningen.
– Så jag tror det här kan passa henne väldigt bra. Jag tror på Stina. 

Hur tror du att det går för Stina Nilsson i långlopp? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jonna Sundlings svidande kritik mot skidlandslaget – nya orden om skrällbeskedet: ”Det är en osäkerhet”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev