Jätteilskan inom skidlandslaget – efter nya uppgifter om tunga avhopp: ”Det är upprörande”

Jätteilskan inom skidlandslaget – efter nya uppgifter om tunga avhopp: ”Det är upprörande”

Enligt uppgifter drabbas längdlandslaget av nya tunga avhopp.
Det får längdchefen Daniel Fåhraeus att slå tillbaka – ordentligt.
– Det är jättetråkigt och jag förstår inte varför det händer, säger han om uppgifterna.

Längdlandslaget upplever just nu en riktigt tung och turbulent tid. Allting började när Stina Nilsson meddelade att hon lämnar landslaget – och hela sporten – för att i stället satsa på skidskytte.

Uppges få lämna

Snabbt kom uppgifter om att en stor del i beslutet låg på ett missnöje mot landslaget, och det organisatoriska kaos som varit under säsongen. Efter dess har det bara eskalerat.

Frida Karlsson, skidlandslaget
200207 Frida Karlsson during a press conference with the Swedish cross country skiing team on February 7, 2020 in Falun. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180181

Enligt uppgifter funderar tre damåkare att lämna för att göra en individuell satsning, samtidigt som två herrtränare redan hunnit hoppa av. Under tisdagen kom dessutom uppgifter om att två damtränare – Magnus Ingesson och Stefan Thomson – får lämna på grund att ett stort missnöje inom damtruppen.

”Det är upprörande”

Men nu slår längdchefen Daniel Fåhraeus tillbaka mot SVT:s uppgifter.

– Jag tycker att det är upprörande att en källa som beskrivs har stor insyn kommer med uppgifter som inte stämmer. Det är jättetråkigt och jag förstår inte varför det händer. Låt oss göra vårt jobb, säger han till Aftonbladet.

191027 Charlotte Kalla och tränare Magnus Ingesson tittar på video under en träning med Sveriges skidlandslag den 27 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Fåhraeus menar att han ”inte fått någon annan uppfattning än tidigare” – alltså att tränarna vill fortsätta.

– Jag har ingen aning om varför en källa säger detta, men det verkar inte vara med god avsikt. Jag vill inte spekulera för då gör jag själv det som jag inte vill att andra ska göra, utan jag tycker bara det är extremt tråkigt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!