Ingemar Stenmarks oväntade ord efter att Mikaela Shiffrin tangerat hans oslagbara rekord: ”Hon är…”

Mikaela Shiffrin har nu tangerat Ingemar Stenmarks oslagbara rekord.
Nu kommer svenske ikonens första ord efter bedriften – och de är oväntade.
– När jag slog rekordet var det ju kul, men därefter…, säger ”Stenis” till SVT.

Det var 2012 som Mikaela Shiffrin tog sin allra första seger på världscupen. Nu 11 år senare har amerikanskan nått den störste av dem alla och kommit ikapp det oslagbara rekordet.

Shiffrins rekord

När 27-åringen vann storslalomen i Åre på fredagen så tangerade hon Ingemar Stenmarks mäktiga rekord på hela 86 världscupsegrar. En otrolig bedrift och ”Stenis” själv är en av dem första att gratulera Shiffrin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mikaela Shiffrin, skidor
230310 Mikaela Shiffrin of USA celebrates efter competing in Women’s Giant Slalom during the FIS Alpine World Cup on March 10, 2023 in Åre. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0292

För oväntat nog så tycker han mest att det är skönt att slippa ha kvar rekordet som han haft i så många år nu.
– Det är ju fantastiskt kul. Och kul att det är just hon, för hon verkar vara en väldigt sympatisk person och en jättebra skidåkare. Så det är ju skoj. Och snart är det väl dags för den 87:e segern också, säger Stenmark till SVT Sport.

LÄS MER: Pernilla Wibergs hårda dom efter Mikaela Shiffrins rekord – därför är Ingemar Stenmark ändå bättre: ”Han är störst”

Stenis hyllning

Men 66-årige ikonen lider också med amerikanskan som får dela rekordet med honom nu.
– Ja, jag har ju haft många intervjuer i två månaders tid. Så jag kan bara tänka mig hur jobbigt det är för Shiffrin, säger han till tv-kanalen.
– Jag har ju haft det här rekordet så många år. Okej, när jag slog rekordet var det ju kul. Sen har jag inte tänkt så mycket på det, så det har inte betytt så mycket på slutet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Nu hävdar Ingemar Stenmark att Mikaela Shiffrin är solklar etta på listan över de främsta utförsåkarna genom tiderna.
– Det är en ära att bli jämförd med henne, hon är mycket, mycket bättre än vad jag var. Hon är komplett som åkare och vinner i alla grenar, säger svenske legendaren.

Vem tycker du är största av Stenmark och Shiffrin? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Mikaela Shiffrin avslöjar Ingemar Stenmarks okända gest – som fick henne att tappa hakan: ”Han fattar inte vem han är!”