Superstjärnan avslöjar Ingemar Stenmarks okända gest – som fick henne att tappa hakan: ”Han fattar inte vem han är!”

Mikaela Shiffrin är bara en vinst ifrån att tangera Ingemar Stenmarks rekord i världscupen.
Nu avslöjar superstjärnan den svenske ikonens fantastiska gest.
– Jag blir bara såhär… ”Fattar han inte vem han är!?”, säger hon.

Många trodde att Ingemar Stenmarks otroliga rekord på 86 världscupsegrar skulle vara omöjligt att slå. Men den amerikanska storstjärnan Mikaela Shiffrin har dominerat totalt inom det alpina i många år, och är nu bara en ynka vinst ifrån att tangera svenskens ikoniska notering.

Stenmarks fina gest

Shiffrin och Stenmark har pratat om huruvida rekordet är möjligt att slås många gånger, och Ingemar Stenmark har alltid varit uppmuntrande och stöttande. Och inte bara i media. Han har även hört av sig privat för att ge sin fullständiga support för Shiffrin i jakten på rekordet. Det avslöjar hon i en intervju med NRK.

230211 Ingemar Stenmark inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN

Shiffrin berättar att Stenis hört av sig och skickat en video privat till stjärnan, i en helt fantastisk gest.

– Han skickade mig en video där han snackar om att jag kan klara rekordet. Jag bara bara såhär: ”Fattar han inte vem han är!?”. Det är ju det roligaste, han är ju Ingemar Stenmark! Han är själva alpinsporten och han vet det inte ens själv. Det är väl poängen kanske. Den mentaliteten är det som gjorde han till han, säger hon.

LÄS MER: Petter Northugs tydliga kritik efter Frida Karlssons oro – norrmannen erkänner: ”Jag är rädd för det”

Enorma hyllningen

Shiffrin menar att det är svårt för henne att inte tänka på hur nära hon är att tangera rekordet, med tanke på hur media beter sig kring henne.

– Det är ju helt sjukt. Oavsett om det är i en intervju eller om någon ser mig på gatan så pratar folk om rekordet. Jag är ju inte där ännu. Okej, jag är en seger ifrån att ligga lika med Stenmark och det verkar inte som så mycket. Men det är en seger som måste komma. Att vinna en världscuptävling är inte lätt, så det är inte enkelt att bara få det att hända, säger hon.

220312 Mikaela Shiffrin of USA after competing in Women’s Slalom during the FIS Alpine World Cup on March 12, 2022 in Åre. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Shiffrin är dock tacksam för stödet hon fått av Stenmark. Svensken har sagt att Shiffrin är en bättre och mer komplett åkare än vad han har.

– Jag känner samma om honom. Oavsett vad jag klarar av att göra så är Ingemar Stenmark synonymt med alpint. Det han gjorde i sin karriär sätter standaren för oss alla. För alla generationer! Det är helt otroligt, och ja, folk kanske tänker på mig, men de kommer tänka på honom längre. Han är den enda som  folk vill tänka på och jag känner att det inte spelar någon roll om jag vinner 87 tävlingar eller inte. För han är alltid på toppen av pyramiden för mig.

LÄS MER: Stina Nilsson bryter tystnaden efter mardrömsbeskedet – öppnar upp om besvikelsen: ”Det känns så himla…”